Вискяр Градинаров
Well-Known Member
От: Фрииленсъри или илитерати?
По някое време имах идеята да пусна тема, че пиша статии срещу заплащане - зимата разполагам с доста време. Тъкмо щях да се понапъна малко и да си опресня и подобря знанията по граматика. Но масовите цени във форума ме отказаха - 5 лв за 550 думи никак не ми се връзва. Някои от статиите в моя сайт са ми отнемали по три-пет часа: да прегледам 30-50-80 сайта, да отхвърля глупостите, да видя противоречията... Да подбера снимки.
И ще използвам да декларирам тук, че спирам да използвам снимки от български сайтове чрез линкване! Омръзна ми след месец-три линковете да не водят до никъде. Някой, по непонятни за мен причини, решил, че цялата страница му е излишна и я изтрива. Аз давах джус на български сайтове чрез линкването на снимките, но не виждам причина да продължа да го правя.
А статията въобще не подлежи на коментар - две грешки в първия ред! По-нататък не я четох.
Проблема на писателите (в българския пазар), че почти никой не би им платил 30-40 лв. на статия. Така те са нужни да смъкват цените си на смешните 5-10 лева на 500 думи, което се предполага, че ще го правят без мотивация. Въпреки това съм попадал на страхотни материали. Но тъй като цената е такава ниска, почват да се набълват доста неграмотници, които си мислят, че работата е лесна тъй като се заплаща ниско.
По някое време имах идеята да пусна тема, че пиша статии срещу заплащане - зимата разполагам с доста време. Тъкмо щях да се понапъна малко и да си опресня и подобря знанията по граматика. Но масовите цени във форума ме отказаха - 5 лв за 550 думи никак не ми се връзва. Някои от статиите в моя сайт са ми отнемали по три-пет часа: да прегледам 30-50-80 сайта, да отхвърля глупостите, да видя противоречията... Да подбера снимки.
И ще използвам да декларирам тук, че спирам да използвам снимки от български сайтове чрез линкване! Омръзна ми след месец-три линковете да не водят до никъде. Някой, по непонятни за мен причини, решил, че цялата страница му е излишна и я изтрива. Аз давах джус на български сайтове чрез линкването на снимките, но не виждам причина да продължа да го правя.
Това с интервала и аз го правя. Не знам защо и как, но палеца на лявата ми ръка изпреварва другия пръст и пляска интервала преди запетайката. И много често се връщам и го поправям.Като казахте правопис мен ме дразни като слагат интервали пред препинателните знаци. Голяма мода стана - кой го измисли и от къде тръгна не знам.
Иначе тази статия е шедьовър на литературното изкуство. :mrgreen:
А статията въобще не подлежи на коментар - две грешки в първия ред! По-нататък не я четох.