GTA-RACER
New Member
Реших да пусна тази тема, защото днес това което разбрах просто вече е от явно по явно че ХЕИ е втората маша след данъчните, която работи по програма да затрие напълно малкия и средния бизнес. Днес един приятел ми се обади много притеснен и искаше да се видим. Момчето има малък магазин, в който продава цигари, вафли и шоколади, кафе, дребни железарийки както и парфюмерия и козметика. От ХЕИ са отишли при него и му казали че започват обикаляне по всички малки магазини, да оглеждат какво се продава и предупреждават какво имаш да продаваш и какво нямаш. Та проблема при него бил че продавал и пакетирани стоки ( вафли, шоколади, бисквити и ядки ) както и козметика в едно общо помещение. Не можело така, защото парфюмите изпущали миризма която "прониквала" през опаковките и влизала в ядките, вафлите, шоколадите и т.н. Той им обяснил че както виждат козметиката е чак в другия край на магазина, в най отдалечения щанд и няма досег с пакетираните стоки. Но от ХЕИ го попитали тогава как разделял въздуха в магазина ? Той ги попитал тогава в МОЛ-овете как разделят въздуха като например в Кауфланд, Карфур и Метро има хем храна и хем козметика ? Отговора им бил че нямал право да пита за тези големи вериги. Бил предупреден да направи всичко възможно да не продава съвместно козметика и пакетирани стоки, иначе... ще го затворят. Минали и през магазина на брат му който е в поне на 3 км по далеч от него. Същото и там казали. А освен това, са му направили забележка защо тавана бил грапав! Не трябвало да бъдело грапав, защото така събирал прах и така не било хигиенично. Да оправил тавана задължително, иначе само заради тавана му затварят магазина.
Сподели ми че толкова много пъти ХЕИ са идвали при него ( магазина му функционира още от 1998 г. до сега ) и никога не са му говорила така както днес. Имало било нареждане от горе да минат през всички малки магазини и да ги предупрят, иначе следвало затваряне. Това било "новото" нареждане. Ясно е че държавната машина мелеща на кайма малкия и средния бизнес работи с пълна пара, и ХЕИ вече също са станали маша, освен данъчните които принудиха хората да закупят по "нови и усъвършенствани" касови апарати, като парите ги дадоха от собствения си джоб и вдигането на данъци, за които е непосилно да се погасяват. Момчето ми сподели че е много объркан и притеснен, и се чуди ако му затворят магазина на 45 години къде ще си търси работа и кой ще го вземе, а брат му и той не е първа младост - на 43 е пък той. А не иска да напуска родината и да си търси работа навънка, иска тука да си бъде, въпреки че е обиколил света като бивш параходчия, не иска да пуска корени в чужбина, брат му и той е на същото мнение. Тия идиоти до къде докараха нещата, с ликвидацията на малкия и средния бизнес толкова народ ще остане на улицата... В развитите капиталистически страни където има демокрация се казва че малкия и средния бизнес е гръбнака на икономиката в една държава. А тук го затриват и измислят какви ли не глупости само и само да защитават интересите на големите монополисти. Нема такава държава.
П. С. Извинявам се за дългия пост, но просто ме вбесяват измислените им глупости целящи ликвидация. Добре че нямам магазин. Между другото изборите наближават и е крайно време тия да си ходят.
Сподели ми че толкова много пъти ХЕИ са идвали при него ( магазина му функционира още от 1998 г. до сега ) и никога не са му говорила така както днес. Имало било нареждане от горе да минат през всички малки магазини и да ги предупрят, иначе следвало затваряне. Това било "новото" нареждане. Ясно е че държавната машина мелеща на кайма малкия и средния бизнес работи с пълна пара, и ХЕИ вече също са станали маша, освен данъчните които принудиха хората да закупят по "нови и усъвършенствани" касови апарати, като парите ги дадоха от собствения си джоб и вдигането на данъци, за които е непосилно да се погасяват. Момчето ми сподели че е много объркан и притеснен, и се чуди ако му затворят магазина на 45 години къде ще си търси работа и кой ще го вземе, а брат му и той не е първа младост - на 43 е пък той. А не иска да напуска родината и да си търси работа навънка, иска тука да си бъде, въпреки че е обиколил света като бивш параходчия, не иска да пуска корени в чужбина, брат му и той е на същото мнение. Тия идиоти до къде докараха нещата, с ликвидацията на малкия и средния бизнес толкова народ ще остане на улицата... В развитите капиталистически страни където има демокрация се казва че малкия и средния бизнес е гръбнака на икономиката в една държава. А тук го затриват и измислят какви ли не глупости само и само да защитават интересите на големите монополисти. Нема такава държава.
П. С. Извинявам се за дългия пост, но просто ме вбесяват измислените им глупости целящи ликвидация. Добре че нямам магазин. Между другото изборите наближават и е крайно време тия да си ходят.