Нормално, просто криптираш диска преди работа, тоест само ти отговаряш за компютъра си, понеже работих в същата фирма и знам процедурите - задължително си криптираш хард диска, с парола, която е адекватна и само ти я знаеш, нормално да имат проблеми да се логнат.
Зарежда ли ви Фейсбуук? от София/
Това аз го разбирам така, нямат доказателства срещу него и са се надявали да намерят нещо в компютъра му, който обаче е криптиран. Според мен ще го освободят, а най-вероятно няма да има и дело, защото това в което го обвиняват е недоказуемо без много сериозни доказателства, а те вероятно имат само слухове от типа "една бабичка ми каза, че е той".Сега прочетох нещо по темата, което леко ме озадачи... Явно съм тъп, ама как да разбира това изречение - „Системите са тежко криптирани и се изисква много сериозна работа, за да се открият доказателствата“. Това във връзка с доказателствата открити в лаптопите на хакера.
Не, ама имат проблеми. Developing in ProductionЗарежда ли ви Фейсбуук? от София/
Това аз го разбирам така, нямат доказателства срещу него и са се надявали да намерят нещо в компютъра му, който обаче е криптиран. Според мен ще го освободят, а най-вероятно няма да има и дело, защото това в което го обвиняват е недоказуемо без много сериозни доказателства, а те вероятно имат само слухове от типа "една бабичка ми каза, че е той".
Хакнали ЛАП, заради сделката със американските самолети F-16. Баси глупаците. И защом бил с руски мейл, разбирайте може би mail.ru, значи е руски хакер. Баси велите заключения. Според мен от тук натам може само да гледаме цирка и как тия ще си се заливат сами себе си в простотията си.
Младен Маринов: Хакерската атака срещу НАП е поне от месец
www.economic.bg
Имам и нещо друго на ум, което е чест сценарии тук. А именно, сигурно предстои нещо голямо и много тъпо, което ще възбуди много повече негативи и това с НАП е само да отклонят вниманието. Но ще видим дали е така. Само предположение.
Но че са пълни аматьори, това ни е ясно на всички. Всички системи са им шит, и ел. правителството никога няма да го бъде. Какво още не са пробили или не е сгънало? НОЙ? Сайтът на правителството? Ще видим.....но за жалост не ти трябва много знания, за да им пробиеш продънените легени на тия.
Да, ако е опитен човек, единствения начин (изключвам ако не си е заличил нещата след себе си) е по бели гащи, докато още дори не е разбрал какво му се случва, вече да тарашат машината и логовете му).Най-вероятно fingerprints ги имат, за да стигнат до работата, защото там е станал ареста, залагам на това, че някъде се е логнал/ пипал без -torphantom
То драмата идва от там,. че не само са стари но на практика и по тази логика може да изтекат и нови. Това повече притеснява обществото.При всички положения е някаква комедия. Още преди дни свалих архивите и грепвах малко (не съм си играл дълго). Вътре има главно стари данни. За себе си не открих нищо, но намерих информация за фирми и хора, с които съм работил преди има няма 10г... Че съдържат лична информация, съдържат. Ама толкова тромбене за стар архив?
Да, ако е опитен човек, единствения начин (изключвам ако не си е заличил нещата след себе си) е по бели гащи, докато още дори не е разбрал какво му се случва, вече да тарашат машината и логовете му).
libreoffice, хахах, наш човек, линуксджия.
ще изтекът ако ги има на компрометирания сървър.То драмата идва от там,. че не само са стари но на практика и по тази логика може да изтекат и нови. Това повече притеснява обществото.