От: Цигарите ПОМОЩ !!!
ТОЧНО ЗА ТАЗИ КНИГА ГОВОРЕХ!
Еее брат голям си! имаш +репичка от мен!
Най-важното е да прочетете книгата на 1 път.. (Поне така съм слушал от пича дето спря да пуши)
Пуша от 13 годишен, вече съм на 29. Проблема е че винаги съм имал достатъчно пари за цигари, и че винаги е имало кой да ми ги продаде (когато не бях пълнолетен), докато не станах студент и изведнъж видях, че някак си парите започват да не достигат - не толкова, че се вдигнаха цените, а че удоволствията ми бяха по-скъпи. След проста сметка се оказа, че цигарите ми гълтат много от бюджета - поне кутия дневно, ако се запием поне една кутия допълнително, а като студенти се запиваме редовно (знаете как е). Сметката показа, че ако не купувам цигари от недостиг на пари мога да премина към скромен лукс.
Това, заедно с факта, че почнах често да боледувам и да ми се отразяват на здравето (според мен причината е, че рязко влошиха качеството на тютюна в българските цигари, при, тогава, много по-скъпи вносни и качествени цигари, сега качеството пак е гадно, но вносните не са много по-скъпи). Решението беше взето в главата ми, тлееше с месеци, имах плахи опити да спра и или просто да видя колко мога да издържа без цигари, как се чувствам и т.н. Един вид опознаване на живота на бившия пушач.
Прочетох книгата на Алън Кар, и просто ги спрях. Намразих всички пушачи, намразих тютюневия пушек, като страничен ефект - намразих всички кафенета и кръчми, едва издържах и половин час, което още повече увеличи финансовия приток
(сега е друга работа - вентилацията е по-добра, дори може да намериш заведение в което изобщо не се пуши).
Не пуших една година, когато заради лиготия, гъзария и кеф, след услилен стрес палнах пура. На следващищ ден - още една. Оттогава пак пуша редовно, чувствам се добре, рядко пуша повече от 23-25 цигари дневно, купувам си скъпи и качествени цигари и доскоро нямах никакво намерение да ги спра.
Сега, роди ми се дете, мисля да ги спра, за да не давам пример на малката, друг стимул нямам, здравословния е някак си на задно място.
Един съвет мога да дам на всички които искат да го откажат - факта, че понякога, при най-различни обстоятелства ще ви обзема непреодолимо (на пръв поглед) желание за пушене. Срещу това е безмислено да се бориш, трябва да го приемеш. Приемеш ли факта ли, че ще ти се пуши от време - успял си. Аз лично, в момента в който ми се припушеше и го споделях на който е около мен, докато отговоря на въпроса "как така ти се пуши, нали си ги спрял?" и желанието минава. Това се случваше и не спря и месеци след като го отказах.
Тъй че, колеги предприемачи, успех с отказването, никак не е трудно след като си изградил вътрешната си настройка. А и да се пуши е адски тъпо...
П.С. Наскоро попаднах на една публикация, в която се твърди, че не толкова тютюнът е виновен за пристранестта и рака на белия дроб, а факта, че модерните тютюневи сортове са различни от използваните в миналото. Преди се е пушел предимно ориенталски тютюневи сортове, сега всички правят цигари от сорт Вирджиния, на който единственото му достойство е, че е много годен за индустриално отглеждане. Да не споменаваме факта, че тютюните после ги обработват с разни химикали (за да усилят пристрастяването), пушека минава през филтри, също направени и натъпкани с химикали и активен въглен и подобни гадости. Естествено всеки е гледал "Вътрешен човек" ...