Явно в темата се пише или За идеята или не се пише изобщо
Този форум бтв все повече заприличва на махленски пазар. Това, че си фрийленсър изобщо не те освобождава от поне минимална
професионална етика и т.н. Едно е да споделиш с приятелите си колко си недоволен от даден клиент, или нещо от сорта. Съвсем друго е публично да публикуваш и разкриваш аспекти от бизнес отношенията си с него, има си съдилища за тези неща.
До момента винаги съм бил от страна на изпълнителя, а не от тази на клиента, така че моя поглед е едностранен. Но факта, че не съм се справил в някое отношение с даден клиент ми говори, че не съм го преценил достатъчно добре. Като искате сигурност си има договори за изработка(граждански договор), който защитава и двете страни, сключвате ги и ви е чиста работата. А до колко клиента ще ви напъва и ще нахалства, зависи основно от вас - доколко ще му го позволите.
Но ако за момент се поставя от страната на клиента, никога не бих работил с изпълнител, който е плюл по клиентите си. Дори и да е дал доказателства и да звучи убедително, няма как да съм сигурен, че оплакванията са основателни, т.е. не бих работил с този човек, защото в България на всеки някой му е крив, няма как да знам дали няма да вляза в списъка дори и да съм коректен.
Може би си заслужава да се обмисли и от тази страна на нещата, най-вече от хората, които имат желание да си поставят името под критики към клиенти