От: Четирицифрен код за потвърждение на пейпал карта
Въпроса ми беше защо е достатъчно само с данните написани на картата някой да има право да тегли пари от сметката ми ? Има нещо гнило, сигурно е нарочно така, новата игра на The New World Order ...
От: Четирицифрен код за потвърждение на пейпал карта
И на мен ми беше трудно да повярвам, но е истина: част от числата изписани върху международната кредитна или дебитна карта (които могат да се прочетат с просто око без да е необходимо електронно устройство!) са достатъчни за да се извърши плащане.
Затова предупреждавам: пазете си картите от охранителни камери!!! Не се знае кой гледа записите с интерес...
Ще споделя и опита си с прословутия номер XXXXPAYPAL. Ползвам услугите на Прокредит Банк за Интернет банкиране и издадена от тях карта Visa Electron. В Интернет банкирането може да се види само, че сумата в сметката е намаляла с 1.5 евро. От съображения за сигурност клиентът трябва да се разходи до банката (в Интернет банкирането се влиза с обикновена парола - високата сигурност я има само при потвърждаване на плащане - тогава се въвежда ТАН код, който е валиден до момента на въвеждане - след това с него не може да се потвърди друго плащане; ТАН кодовете се съхраняват на хартиен носител, в буркан, заровен на тайно място).
Когато отидете в банката, помолете служителя да потърси на монитора код, който се състои от четири цифри, последвани без интервал от знаците "PAYPAL" (напр. "1234PAYPAL").
Малко паника настана ми се струва. Кога за последно някой си е активирал PayPal с вашата карта? :mrgreen:
Нали PayPal като научи за това и му отива на кино PayPal акаунта доживотно.