От: Чувал ли е някой за adcash?
Ами да ви кажа, не желая да затормозявам сайта си с "плява" като site-under-и, pop-up и т.н. Реномето автоматично пада и сайтът "поевтинява" най-общо казано, минава в друга категория. И си правя сметка, ако от други платформи се изкарва близо 10 пъти повече отколкото от AdCash, защо си мислите, че не можете да изкарвате още повече на други места и от pop-under-и?
Да ви кажа, AdCash ползват разни "рекламни инвентари", разпространявани от още детески фирми за интернет реклама по света. Все повече се чудя как става този номер, да станеш "реферал" на някоя голяма компания, разпространяваща банери. Щом в България има такъв глад за рекламни платформи - правиш си един дизайн на български, и готово. Понякога на ден ми се обаждат по две компании от най-различни кътчета по света, да ми предлагат да им въртя банерите. Сключили са някакво партньорство с някаква световна рекламна агенция за банери (ето това ми е голямата загадка - как се случва), платили са за абонамент напр. към
https://console.appnexus.com/ и готово. Раздават рекламни кодове (adtags) по имейл, дори и платформата за ротиране (appnexus) не трябва да е интегрирана във фирмения им сайт....
Но се отплеснах. Да ви кажа две фирми, които, изпитано плащат повече от AdCash, независимо , че нямат български съпорт - Qadabra и Adversal. Стават и за БГ трафик (пробвал съм ги само с обикновени банери). А тези две платформи предлагат също Pop-under, Pop-Up, Slider и още куп чудесии... Може би ако ги пробвате, ще останете изумени "колко много повече" можете да печелите... нямам нищо общо с изброените две, но много ме е яд, че си изгубих 20 дни да въртя банерчетата на Adcash, а накрая да получа... видяхте сами.
И е факт, че ако се появи някой нов банер на български, той веднага се появява в гореизброените фирми, още 5-6, с които експериментирам, вкл. и Adcash. Има някаква цака да можеш да си направиш "фирма за интернет реклама" много лесно, без дори ти самият да сключваш индивидуални договори с отделни рекламодатели, а се ползват готови платформи и реферални системи.