От: Щатите още по-зле
Е радвам се harkon, за термина сега го измислих
Cool така е ама я виж кви са лихвите тук и там, като стана кризата кво стана лихви от пордъка 13-14% и на горе процента в УСА 3-4%
А и да сме обективни домакинства в УСА до 50к на година са точно 50% и всеки член от тези семейства изпитва нужда от много пари, въпреки всичко което взима пак изпивата нужда от няколко десетки бона да закърпе бюджета си, просто няма как да стане
, те харчат повече от колкото взимат, това им е народо психология кво да правиш.
То само здраванта да куцаше, вземи и социланите и накрая пенсионните - при един борсов срив остават хамериканците без пари. Баси яки живот, през съзанителния си живот бачкаш да изплащаш данъци и накрая като се пенсионираш виждаш нито пари за medicare нито social security щото яко дефиците в УСА хазна, а пенсията ти се разиграва на фондовия пазар.
А за заплащането съм съгласен, но в момента в който там вземат повече пари, вместо си върнат кредитие, взимат още повече и купуват още по скъпи пасиви, щото мисля че ще работят вечно това
. Най-забвно ми е като се мислят за богати, като цента на имота им скочи - основно поради инфлация, и отиват в банката да им прекалкулира ипотеката на по-висока цена и да си вземат повече кинти, направо умирам от кеф да гледам кви балъци са. И спука се балона, кво стана ипотеките 2-3 по скъпи от имота, ама кво да ги правиш. ТЕ ИЗЖИВЯВАТ АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА
П.С. тука не съм анти тяхната система, а анти манталитета на тъпия американец, които косвено повлича света. Ако нямахме борд, нещата в Бг биха много различни, разбира се ако имахме натрупани доста знания и опит. Сега борда е повече + от колкот -. Да се надяваме до няколко години влезем в Еврото, тогава и е БВП яко ще скочи, но сега по-добре е да изчакаме.