По принцип гласувам изключително рядко. Причината основно е "нищо ново под слънцето". От време на време, през няколко години на сцената излизат партии с нов сценарий, както бяха Атака и Негово Величество Борисов I в началото.
Тогава помня хората масово бяха почти крайно мотивирани и агитираха за ГЕРБ-а. Мина се не мина време и като си показаха и керливите ризи, същите тия хора, които бяха толкова мотивирани ми казваха "Еее...Вие си ги избрахте" хахах. И това при условие, че те самите бяха ЗА и гласуваха, докато аз Не.
Мисълта ми е, че на Горните нива всички си делят баницата. Въпроса е кой ще вземе по-голямото парче. Филма "Платформата" на Netflix е доста добра метафора за съвременното мислене на горните етажи и като цяло.
Както и да е, този път се нареждам на опашката, че не знам дали ще доживеем още 1 мандат на сегашните. То не бяха фалити на банки, завсемане на монополи/олигополи, крадене на лични данни от НАП и какво ли още не. Чак такава дръзкост и наглост никой не си позволявал до сега.
Отделно симпатизантите са им все още много, пенсионерите ги агитират с 50-ката бонус, които им раздават към пенсията, така наречените малцинства и т/.н. Също така душите на мъртвите от гробищата са много активни предизборно, както се уверихме на миналите такива.
Големите партии като цяло имат по-голям шанс за победа. Доколкото може да се вярва на "статистиката", "БСП" и "Има такъв народ" попадат в топ 3. Не съм се решил все още за кой да гласувам, но пък като се замислиш политиката си е Шоу, защо да не ни управляват шоумени хахах. Все пак е по-добре от бодигард.