Аз съм на мнение че има още хляб да се яде в тази насока.
Имам даже една прясна история точно по тематиката. Звънна ми една позната и ме попита къде може да разпита за цени за на направата на фирмен сайт - информационен с всичките му щуротий на него. Препоръчах една фирма, която знам че ще се справи със задачата повече от добре.
След като тя звънна и провери как са цените, ме среща наскоро и ми разправя че това което са искали като цени били много пари. Попитах я колко са ти казали, и тя ми спомена една нормална сума за такъв проект. И затова щефовете й се спряли на варианта сайта им да бъде написан от техен човек - програмист, който ще оплеска яко ситуацията сперед мен. Длъжностните му характеристика се простирали само да администратор на въпросната фирмена мрежа.
Аз и пожелах успех с сайта и си казах, че тази фирма или не си обича всъщността или грам неразбира за какво става дума.
Друго за косето се сещам са фирмените сайтове на hi.bg. Това каква гавра с трупе - не е истина.
Та изводът ми е че слабата информираност и некомпетентност ще са много голяма пречка в това отнопение. Все пак това в нета пак си ти, но виртуално. Няма нищо сложно за разбиране. А и нетрябва да си ядрен физик за да разбереш че такъв вид инвестиране ще се върне и то в рамките на няколко доволни клиента дошли от чувъркане в нета и търсене на решение.
Иначе скоро - поне до 1-2 години това ще се промени и тези, които са неограмутени и не им се дават рари за ограмотяване по въпроса ще претърпят доста големи загуби. Защото някой ще се ориентират, нали знаете фразата - конкуренцията не спи.