Имам пренасочване 301 на един домейн. Ако му сменя регистрара, губи ли се пренасочването ?
По принцип дават че 301 е с перманентно действие, но все пак доколко? А какво става ако продам домейна?
Благодаря
Как може да питате такива неща/
Зависи къде е правено пренасочването, може да бъде от cpanel, от htaccess или от някой php файл в сайта, например.
Имам пренасочване 301 на един домейн. Ако му сменя регистрара, губи ли се пренасочването ?
По принцип дават че 301 е с перманентно действие, но все пак доколко? А какво става ако продам домейна?
Благодаря
Ако му смениш регистрара, просто му направи пак 301, както ти е най-удобно (от самия панел на регистрара, или другите опции, които сам си изброил).
Ако продадеш домейна, губиш сбоственост над него, така че новият собственик си прави каквото иска с него. Нищожна е вероятността някой да ти купи домейна и да остави редирект към твой сайт
Ако сменяш регистъра и НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ dns-ите няма какво да пипаш. Ако се променят DNS-ите тогава ще има малко драма.
смянта на регистър е процедура афектираща домейна
301 redirect е действие афектиращо уеб сървъра, т.е. хостинга.
Кажи по-подробно каква ти е целта и какво искаш да направиш! Естествено, че можеш да го промениш.
Мина една седмица откакто смених регистрара и смених и пренасочването 301 към друг домейн.
Засега няма изменение в отношението на гугъл. Продължава да се държи като че ли все още е в сила старото пренасочване към стария домейн.
Някой има ли идея каква може да е причината за това? Не вярвам да не го е забелязал все още.
Тея пингвания от 100 места, да не стане така, че гугъл да ги намрази?
Не съм съгласен с теб. Това е много изкуствено нещо и се ползваше преди доста години. Я ми кажи някой голям сайт дали ползват такива инструменти? Въпрос на време е да го вкючат към следващ ъпдейт