От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели
1. Картата е само за парлама, никой от компанията не набляга на продажбата и разпространението на карти.
2. Консумацията по обектите + последния им проект Save of the Day се финансират почти изцяло от тяхната мрежа от бизнес партньори, защото е едно от изискванията да си взимат пълния бонус кинти.
3. Маркетинга им говори за трупане на милиони от продажбата на карти и последвалата консумация на картодържателите. В момента, в който станеш бизнес партньор картите вече не са на дневен ред, бутат те само и единствено да продаваш бизнес пакети.
4. Този, който държи Subway е бизнес партньор и доколкото знам сам го вкарва като обект, за да трупа повече клиенти + той също взима % от консумацията, тъй като той сам е вкарал бизнеса вътре.
5. На много места им биват задавани неудобни въпроси, но отговорите винаги са супер отклончиви и неясни.
Едно от нещата, върху които съм се замислял от години, дори зададох въпроса на мой приятел, който работи в Sci, беше следното:
- Защо тази "най-бързо развиваща се" компания с не знам си колко стотин % годишен ръст не присъства на нито един бизнес форум?
- Защо тази невероятна идея не се лансира повече измежду бизнес обществото?
- Защо когато те зарибяват искат винаги среща на 4 очи и ако предлагания бизнес център не представлява интерес за теб, те молят учтиво разговора да си остане между вас?
Повечето им бизнес парнтьори, защитаващи ги из нета са фанатизирани, говорят как Пастор Петров е най-невероятния човек и всички трябвало да искат прошка от него, трябвало всички да сме благодарни, че го има на този свят. Откъде и да го погледна ми изглежда като едно сериозно промиване на мозъци. Самия факт, че единия от собствениците на такава голяма за България компания, е също така и пастор в християнско движение звучи доста странно и не знам как повече хора не се замислят върху истинността на цялата схема.
И тъй като не съм сред най-запознатите, но понятието
пирамида не се ли отнася за порочен вид МЛМ структура, в която по-голямата част от печалбата идва от препродажба на бизнес модела?
Ако е така - Sci е пирамида, виртуалния офис + няколкото папки и обучение, което получаваш не е нищо повече от бизнес модел, който купуваш.