защо ползвате кредитни карти (вместо дебитни)?

Защо ползвате кредитна карта (а не дебитна)?


  • Общо гласове
    19
От: защо ползвате кредитни карти (вместо дебитни)?

Кредитната карта си е удобно нещо, но в БЕЛИТЕ недеградирали държави. За съжаление България и банки са две думи, които никак не си подхождат, даже съединиш ли двете думи в изречение става мръсна работа. Аз съм използвал кредитни карти в САЩ, където ако баланса ти на месец е 0 в смисъл плащал си с нея, но после от заплатата ти си ги покривал ти се трупа положителна кредитна история, вдигат ти се лимитите на картите и в даден момент теглиш всичко и бягаш :) (това в кръга на шегата, макар че много хора го правеха допреди няколко години и си се прибираха у нас със много хиляди долари). Но откакто вече го водят нещо като федерално престъпление пускат сигнали към интерпол и няма как да не намерят някой.

А и там да теглиш кеш от кредитна карта след това мпже да внасяш минимума, който е 2$. Разликата с нашата система е убийствена.
 
От: защо ползвате кредитни карти (вместо дебитни)?

Следете си внимателно условията по погасяване на кредита в кредитната карта... Те понякога се променят само на сайта на банката и изведнъж от преференциална лихва, се оказва че плащаш не чак толкова преференциална :)
Иначе в чужбина аз предпочитам кредитна карта ( не всички признават дебитни); като пазарувам от сайтове също по-често съм срещала проблеми с дебитна. Принципно щом е кредит - значи някой друг печели от парите, които ти харчиш...
 

Горе