Надявам се знаеш, че ореха е защитен от сеч, дори и в частни имоти
Чл. 34. (1) Ореховите, кестеновите, бадемовите, лешниковите и черничевите дървета, както и други видове дървета, представляващи особена ценност за селското стопанство, се намират под режим на особена закрила.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 35 от 1979 г., изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 36 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 80 от 2009 г.) Министърът на земеделието и храните утвърждава наредба за подлежащите на особена закрила дървета, тяхното опазване, използуване, отсичане и заменяне.
Някой да знае къде в бургас мога да продам дървен материал.става дума за орехово дърво. Имам три дървета всяко на по 18 години.
Благодаря за съветите.
Тука малко преувеличавате, закони има за много работи, ама сме в Бг не забравяйте, те хора за убийства не намират, та тука за 1 орех ще му правят проблем. Ще си отрежа на село ореха защото може нещо да ми пречи примерно на покрива ако е до къщата и ще дойде някой да ме глоби, те половината къщи сигурно са незаконни, те за 1 орех ще ме глобят.
Ти явно не си имал разправии със съседи/съселяни идиоти. И ако глобят колегата, ти ли ще му платиш глобата?
Много добре се вижда къде е имало орех и къде не. В общината не ядат доматите с колци.