инсталиране на windows xp от usb въпрос

naskobg

Well-Known Member
значи windows xp боотва от usb но винаги взима мястото на hard-a устройство c: и така хард диска където трябва да се инсталира windows-a става D: Няма как да инсталирам на D: и не искам..
Става дума за лаптоп без сд..само усб.
Някой знае ли тул който да направи така ,че в началото като боотва от usb флашката да е винаги втора (drive d:) : а хард диска да си ми е c: ?
rufus мисля го правеше това и в началото се появява shifting usb drive ..но след това пък имаше някакви грешки с инсталацията.

От: инсталиране на windows xp от usb въпрос

Ако е разделен харда на дялове, като се буутне windows нали има опция да си избереш дял

значи windows xp боотва от usb но винаги взима мястото на hard-a устройство c: и така хард диска където трябва да се инсталира windows-a става D: Няма как да инсталирам на D: и не искам..
Става дума за лаптоп без сд..само усб.
Някой знае ли тул който да направи така ,че в началото като боотва от usb флашката да е винаги втора (drive d:) : а хард диска да си ми е c: ?
rufus мисля го правеше това и в началото се появява shifting usb drive ..но след това пък имаше някакви грешки с инсталацията.
Нещо с флашката ти не е наред. Уиндоус не ползволява инсталация на преносимо устройство. Мнпго хора се мъчат да го направят това за което говориш, и незнам някои да е успял...
Ако флашката не е някаква специална, можв в биос да има няква емулация. Но не си пиаал нищо нито за фшалката нито за лаптопа...

Хм, последно време го пратя или през диск или с дамънт тулса, който рънва исо-то направо и пренаписва върху стария. За сега така, с усб пак съм използвал симулатор. Но сериозно преинсталиране - формат и инстал през сд. ;) Може и усб, но задълже трябва да има ауторън.

bobi98 - каквото и да правя винаги хард-а отива втори .т. - устройство d:

glndrk - флашката не е специална a лаптопа е Packard Bell KAV60

с Rufus правя бутващ windows xp (който е от сд проверен хиляди пъти и работи) но след това ми дава проблем при копирането на някои файлове ,игнорирам ги и след инсталацията нищо не може да се инсталне тъй като msi сървиса (msiserver) е прецакан
може би трябва да видя файлове, които се грижат за преместването на флашката да бъде винаги втора (както би трябвало да е когато се инсталва от сд )точно преди да започне инсталацията, преди да бутне самия windows xp.

едит:

може би това ми трябва http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebo...l-Windows-XP-from-USB-flash-drive/td-p/529005
Note:
This will ensure that the system partition will be marked as C letter.

ще пробвам да видя дали става,

Последно редактирано:

Горе