какво харесвате и какво не харесвате в предприемач?

Re: От: какво харесвате и какво не харесвате в предприемач?

Харесват ми мненията на 5-6 профила тук най-много. Не ми харесва абдикацията на модераторите.... очаква утре да прочета тема "как се правят пълнени чушки с ориз", което определено ще бъде "най-релевантното" към тематиката на форума. Само си направете статистика кои са най-четените и най-обсъжадните теми и че раздела с офтопика е най-активен.... а форума може наистина да заприлича на digital-point по реализирани сделки, или на webmastertalk по полезност на съдържанието. И все пак това е строго субективно изкривено през моята гледна точка мнение.

наскоро по случай 300 000 ни пост правих простата сметка колко поста има в кофата и офтопика и колко във останалите секции :) може и така да ви се струва за офтопика но е спазено правилото на парето както се изрази един от писаите в темата 80:20 :) 80% е по темите на форума и 20 0фтопик което си е универсално правило във вселената и е абсолюно здравословно за форума да е така :) така че една тема за чушките с ориз може да си влезе в 20% офтропик и да е полезна на някой :)

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=32758

От няколко дни виждам че сме близо

исках да пусна малко статистики изтирите постове са малко над 9000 (вижда се по пореден номер на всеки пост) така че ако пазехме всичко щеше да е малко по рано

постове в офтопика 43,674 -около 14,5%

постове в кофата - 9,374 - около 3,1%

ниво на полезност на форум 82,4%

мисля че се развиваме добре форума спазва правилото 80:20 което се води като аксиома и всичко е в полза на полезността :)

От: какво харесвате и какво не харесвате в предприемач?

Както и да те възпитават, каквато и да е била средата - по времето на комунизма на всички е било набивано в главите още от училище, че империалистическите свине от Запад всеки момент може да атакуват България и да ни избият всичките. Това ми го е разказвал баща ми. Какъвто и гений да си, няма как да устоиш на такава пропаганда. Всички ученици са били напълно убедени, че това е вярно. Имало е специални часове по идеология, където са били набивани всякакви такива глупости в главите на хората. Какъвто и да си, няма как това да не те повреди завинаги, дори после да разбереш, че е било лъжа.

97-ма са заминали спестяванията в лева на всички обикновени българи. На практика държавата е останала е без пари. По-голяма трагедия без природно бедствие или война не може да бъде постигната. Тотална национална катастрофа, която не е била инцидент, а преднамерено осъществена. Баба ми и дядо ми тогава бяха събрали пари за нова кола и тъкмо щяха да я купуват, а накрая парите стигнаха само за един телевизор. Представяш ли си подобно нещо да се случи сега и средната заплата да стане 15 долара?

Всеки, който не е бил пряк свидетел и участник в гореописаните събития е абсолютен щастливец и има шанс за много по-успешен и щастлив живот.

Първото не е вярно. Единствения страх, който беше насаждан, беше този от Турция. На запада се гледаше като на нещо хубаво. Там имаше шоколадови яйца, банани и портокали, при това целогодишно. Не като при нас само по нова година. Да не говорим за музиката, която идваше от там... поне към края 80-те години беше така, преди това не знам.

Както и да те възпитават, каквато и да е била средата - по времето на комунизма на всички е било набивано в главите още от училище, че империалистическите свине от Запад всеки момент може да атакуват България и да ни избият всичките. Това ми го е разказвал баща ми. Какъвто и гений да си, няма как да устоиш на такава пропаганда. Всички ученици са били напълно убедени, че това е вярно. Имало е специални часове по идеология, където са били набивани всякакви такива глупости в главите на хората. Какъвто и да си, няма как това да не те повреди завинаги, дори после да разбереш, че е било лъжа.

97-ма са заминали спестяванията в лева на всички обикновени българи. На практика държавата е останала е без пари. По-голяма трагедия без природно бедствие или война не може да бъде постигната. Тотална национална катастрофа, която не е била инцидент, а преднамерено осъществена. Баба ми и дядо ми тогава бяха събрали пари за нова кола и тъкмо щяха да я купуват, а накрая парите стигнаха само за един телевизор. Представяш ли си подобно нещо да се случи сега и средната заплата да стане 15 долара?

Всеки, който не е бил пряк свидетел и участник в гореописаните събития е абсолютен щастливец и има шанс за много по-успешен и щастлив живот.
Абсолютно неверно е това, че всички били вярвали!!! Какъвто и гений да си, няма как да устоиш на такава пропаганда. - ами значи сме един цял народ от гении! А и самите пропагандатори не вярваха, а си водеха пропагандата заради лична изгода, всичко беше един фарс и я имаше един на хиляди да вярва, я не! И това го твърдя не от разказите на някой, а от личен опит - познавал съм и висши партийни функционери и военни и т.н. Семейството е най-важно приятелююю!!! Няма да досаждам с разказването истории в потвърждение на думите ми, излишно е явно..

В момента в 3-4 теми се обсъждат политически теми. Нужно ли е и в тази ?
По темата , аз във форума най-много харесвам темите на АланФорт и неговото постоянство и подреденост , що се отнася до черното тефтерче. :beer:

Форумът е много ефективен. Всъщност, поздрави за потребителите, поради които това е така. Всичко, не толкова добро, в него си е в допустимите норми.

...
Това го разбирам като да не си бил свидетел. Само са ти разказвали.
Въобще няколкото ти мнения по темата са едни такива detach-нати. Някакъв стерилен стереотип - все едно си го прочел в някой учебник.

Неофициално дори бих се обзаложил че не си живял много-много в България последните 20 години.

Не ми харесват ограниченията за новорегистрираните. Както и нереалната преценка, която някои продавачи имат за своя продукт. По - скоро това лекичко ме и забавлява, но е и дразнещо. Разбира се - не коментирам в темите, защото не ми е работа. Просто подминавам. Което ме подсеща за друго нещо, което не ме кефи. Това е когато някой почне да оспорва цената, качеството и т.н. на продукт на друг потребител публично в самата тема за продажба на съответния продукт, услуга.... Както и горе съм казал - не му е работа.

Иначе всичко друго си е ок - затова и се задържах.

• Like
Реакции: soyo

Умишлено е. Грозно. Вероятно модераторите ще вземат мерки.

Re: От: какво харесвате и какво не харесвате в предприемач?

Не ми харесват ограниченията за новорегистрираните. Както и нереалната преценка, която някои продавачи имат за своя продукт. По - скоро това лекичко ме и забавлява, но е и дразнещо. Разбира се - не коментирам в темите, защото не ми е работа. Просто подминавам. Което ме подсеща за друго нещо, което не ме кефи. Това е когато някой почне да оспорва цената, качеството и т.н. на продукт на друг потребител публично в самата тема за продажба на съответния продукт, услуга.... Както и горе съм казал - не му е работа.

Иначе всичко друго си е ок - затова и се задържах.

Ами ограниченията са едни от най меките в бранша 10 поста 10 дни положителна репутация... за сравнение дижитал поинта 25 поста 14 дни положителна, блек хет урд 100 поста 3 месеца престои положителна и се плаща за тема ....

да се оспорва цена качество е форма на пазарлък ... и е хубаво пазара да е свободен както са били пазарите от древноста - това не е сайт за обяви... ако имате хубава оферта винаги може да я защитите.. тук пазара се уговори сделката за кивито за по малко от седмица а цената беше прилично добра

От: Re: От: какво харесвате и какво не харесвате в предприемач?

наскоро по случай 300 000 ни пост правих простата сметка колко поста има в кофата и офтопика и колко във останалите секции :) може и така да ви се струва за офтопика но е спазено правилото на парето както се изрази един от писаите в темата 80:20 :) 80% е по темите на форума и 20 0фтопик което си е универсално правило във вселената и е абсолюно здравословно за форума да е така :) така че една тема за чушките с ориз може да си влезе в 20% офтропик и да е полезна на някой :)

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=32758

coolice - разбрал си ме погрешно - нямах предвид "обем", а "активност"... както при сървърите правим разлика между "utilization" и "usage" :) единствената тема за "чушки с ориз", която според мен би била полезна е със заглавие : "Къде в София може да се изпие няколко литра бира с мезе чушки с ориз, за да си обсъждаме полит-възгледите на маса" :D... тук си имате активисти за всичко, русофоби, опозиционери, etc.

Така е, когато става въпрос за истинска сделка, от истински заинтересовани. Но хейт, или нелоялна конкуренция... започва бавно да разяжда който и да е форум. Била съм модератор на доста голям форум, който се срина с годините (бавен, неусетен процес) и накрая се затвори, защото се допускаше прекалена свобода на словото, по искане на собствениците. Това се изроди качествено в следното: стари потребители не допускаха присъединяването на нови, точно с такива трикове. Критики, хейт, нападане, подривни действия, съюзявяне срещу някой... Мисля, че за това говори SmartBusiness , като казва "Което ме подсеща за друго нещо, което не ме кефи. Това е когато някой почне да оспорва цената, качеството и т.н. на продукт на друг потребител публично в самата тема за продажба на съответния продукт, услуга.... ". Тоест тези, които оспорват, нападат... не са купувачи на услугата, която се напада. Мотивите са им съвсем други. Това е грозното, да се допуска, в професионален форум като този. Не мисля, че такова поведение трябва да се толерира. Нова съм и нямам още впечатления, кой какъв е, но това за което говоря веднага ми се наби в очите и явно не само на мен. Може и да са ви приятели, такива потребители, знам ли. Но като цяло форума е на високо ниво. Пожелавам все по-високо!

Така е, когато става въпрос за истинска сделка, от истински заинтересовани. Но хейт, или нелоялна конкуренция... започва бавно да разяжда който и да е форум. Била съм модератор на доста голям форум, който се срина с годините (бавен, неусетен процес) и накрая се затвори, защото се допускаше прекалена свобода на словото, по искане на собствениците. Това се изроди качествено в следното: стари потребители не допускаха присъединяването на нови, точно с такива трикове. Критики, хейт, нападане, подривни действия, съюзявяне срещу някой... Мисля, че за това говори SmartBusiness , като казва "Което ме подсеща за друго нещо, което не ме кефи. Това е когато някой почне да оспорва цената, качеството и т.н. на продукт на друг потребител публично в самата тема за продажба на съответния продукт, услуга.... ". Тоест тези, които оспорват, нападат... не са купувачи на услугата, която се напада. Мотивите са им съвсем други. Това е грозното, да се допуска, в професионален форум като този. Не мисля, че такова поведение трябва да се толерира. Нова съм и нямам още впечатления, кой какъв е, но това за което говоря веднага ми се наби в очите и явно не само на мен. Може и да са ви приятели, такива потребители, знам ли. Но като цяло форума е на високо ниво. Пожелавам все по-високо!

Безброй нови потребители са пробили и са станали част от комюнитито тук. Има случай при който потребител отнесе всеобщата "любов" на повечето стари потребители, а след това се разви до един от най-уважаваните членове на форума. Факт е че този форум не е като другите, а потребители не са като потребителите на другите форуми.

Относно коментарите в пазара - Продал съм и съм купил страшно много неща през пазара на форума. Нито един път не съм имал проблеми с коментиращите сделката! Напротив, с помощта на коментарите съм стигал до по добри сделки. Проблем с коментарите в офертите имат само тези, които искат да мамят или да продадат нещо с многократно завишена цена.

И това е така. Винаги има няколко гледни точки и все са верни. Обективност. Със сигурност вашият опит е много по-истински от моите предположения.

Горе