как да проверя кои или колко са рекламодателите в AdWords за определена дума

naskobg

Well-Known Member
Въпроса ми е - как да проверя кои или колко са рекламодателите в AdWords за определена дума.
примерно car insurance - как да видя колко рекламират за тази дума?

Въпроса ми е - как да проверя кои или колко са рекламодателите в AdWords за определена дума.

Не можеш. Можеш само да видиш конкуренцията, като ниска, средна и висока. Колкото повече са рекламодателите, толкова по-висока е конкуренцията.

И да, тази конкуренция е сред рекламодателите, а не както доста хора си мислят, в SERP-a.

От: как да проверя кои или колко са рекламодателите в AdWords за определена дума

хмм вярвам ти че е така
аз попитах защото видях тук - http://www.estibot.com/guide.html#enduser
Search Based Leads - This mode will generate leads based on advertisers found for various keywords related to your domain name. For example, if you owned "instantcarinsurancequotes.com",the lead generator would pull advertisers who advertise for "instant car insurance quotes", "car insurance quotes", "automobile insurance" and much more. It would also pull up a list of sites that appear on the various search engines that utilize inferior domains.
което значи е май го правят хмм но как.

От: как да проверя кои или колко са рекламодателите в AdWords за определена дума

За да видиш ги видиш има няколко сайта. Платени са, но имат или безплатни, или пробни версиии.

Ето списък:

SEMRush
WordTracker
SpyFu
WordStream

Дават инфо за кл.думи, бюджет, трафик, търсене и т.н.

Ето и нещо безплатно. Върши работа не само за PPC. Rankpanel. Регистрацията е безплатна и има опция да видиш позициите в платения серп за дадена държава.

Горе