нови домейн разширения

Moko

Well-Known Member
преди минутка по CNN коментираха, че смятат да пуснат доста различни разширения на домейните, като за момента имало близо 2000 предложения, едно от които е

.book

Как ви се струва това? На мен ми се струва, че тия нещастници искат да правят още повече пари от нас... С домейни като .книга или .телевизор , ще се получи доста странна конкуренция, не мислите ли? :lol:

От: нови домейн разширения

Ами личното ми мнение е, че от една страна е добре да се пускат нови разширения за домейни, тъй като хората, които са стартирали преди много години са имали преимуществото да регистрират какъвто си искат домейн, а към момента повечето смислени възможности за която и да е ниша са изчерпани и новите "играчи" на пазара са принудени да съчиняват какви ли не домейни от 2-3-4 и повече думи.

От друга страна вече домейните минават на по-заден план, що се от нася до директни влизания в уебсайта (освен случаите на бранд, но дори и тогава потребителя пише бранда в Google и тогава влиза).

Така че няма лошо да се пускат нови разширения... друг е въпроса дали обикновеният потребител не би се отнесъл резервирано към един подобен домейн... Традиционното си традиционно! А и Google не се знае дали би придал тежест на разширението като ключова дума... Неизвестни - много...

Горе