Аз съм си казал отдавна, че за мен изборът е "България на гражданите". Най-малкото е нещо извън НС в момента.
Много ме учудват резултатите в анкетата обаче!
ГЕРБ - един глас?
Атака? Не мога да си обясня как може някой да подкрепя Волен при все, че през 2005 година, когато беше кандидат за президент говореше през цялата кампания против малцинствата и беше стигнал доста далеч, а на балотажа обърна палачинката и почна да говори, че малцинствата не били виновни, трябвало да им се търси работа. Само, че в дни на демокрация и капитализъм хората си търсят работа, а не както в комунизма - държавата да ти намери.
Затова и претърпя пълно фиаско на балотажа. Всички усетиха как се опитва да се нагоди според ситуацията.
Сега пак Волен обещава, че ако спечели изборите и стане премиер, щял да вдигне миним. заплата - 500 лева, а средната 1000 лв. Как?
Да не говорим, че това го прави с ясната идея да повиши рейтинга си и да има повече реални гласове и субсидията на "Атака" да е по-голяма. Все пак не забравяйте, вашият глас струва 12 лева. Толкова е субсидията за вашия глас. Ако не отидете да гласувате, вашите 12 лева се разпределят между партиите.
Но да се върна на Волен... той иска национализация на ЕРП-тата. И какво ще постигнем - щото няма български държавни фирми, които не са плащали от месеци заплати и т.н. Държавата също не може да осигури сигурност на плащанията и услугите (продуктите). А самият акт на одържавяване е абсурден и крайно лява политика. Все едно утре половин град да реши, че на мястото на моята къща може да се направи национален парк и да събере подписка да ми я национализират. Как да стане? Частната собственост е неприкосновена...
Решението не е национализация, а регулация.
Така, че много съм изненадан от гласовете за "Атака" и виждам, че има кой да му се върже на приказките. И всъщност, който казва, че няма леви партии у нас, направо е объркал. Освен БСП и Атака проявяват силно лява насоченост.