сайта ми различните браузъри го показват по различен начин

bgtifo

Well-Known Member
Значи питах на много различни места и никой не ми отговори нищо конкретно , имам пробелм със сайта ми HTML който се състои в това че различните браузъри го показват по различен начин , с Мозила няма пробелми докато при IE шрифта излиза по-голяма а и позиционирането е различно , примерно текста е леко в дясно тъй че искам да помоля някой да ми помогне с конкретен код който да сложа за да оправя проблема , мисля че едва ли ще представлява голяма трудност за някой с повече опит , това е една от главните пречки сайта ми да излезе на бял свят , не знам защо се получи така и преди съм имал сайтове (макар и по-незначителни) такова нещо до сега не ми се е случвало ... Сайта не е хостнат и няма как да го предложа като адрес , скоро ми престои закупуване на домейн+хост и т.н. предварително благодаря на отговорилите.

От: Бихте ли ми помогнали ?

Колко работи още ще ти се случат ;) Покажи кода където се вижда по различен начин в различните браузъри ( хтмл + цсс ) за да помогнем ...

Това ми прилича на Heading (H1, H2, H3...) мъки с разликите в IE и FF
единия браузър го показва по един начин другия по друг.

Или говориш за целия текст?

имаш ли css стилове в страницата си?

качи го в хит.бг например и да погледнем

radev защо да има мъки с h1, h2 ...? Един font-size:20px; примерно оправя големината. Друг е въпроса с позиционирането. Различните браузъри възприемат по различен начин padding, margin и width ( и особено комбинацията с тях )

Най-добре да покаже кода който се чупи.

Ако е слагал ей така Heading-и без стилове браузърите ги показват различно.
Не казвам че е мъка, а може би той се мъчи с тях (ако за това изобщо става въпрос).

Разместения текст най-вероятно е от padding/margin/width
ако не е нещо фрапантно разместващо се може да го намаже с !important по мързеливия начин.

Но да го цапне в един хит бг и да видим, ся така само може да си чатим.

Ти кво? Забавленията?
пфф.. 12 часа станало.

ай лека ®

я това цялото:

HTML:
<p align="left">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;& nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nb sp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp ;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;& nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nb sp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp ;&nbsp;&nbsp; Web site and all contents © Copyright <span lang="en-us">Dimitur
Belovejdow</span> 2006, All rights reserved.</p>

го направи така

HTML:
<p align="center" style="font-size:11px"> Web site and all contents © Copyright Dimitur Belovejdow 2006, All rights reserved.</p>

Благодаря ти много , златен си!

p.s.

Последен въпрос , за горният шрифт какво трябва да променя смисъл тук ли е проблема ?

<!-- add your content below -->
<BR><BR><BR><font size="4" color="#800000"><b><i>Welcome in virtual E-shop for
natural products for your good health ... You can buy many diverse , good
products. Prices are perfect. We wish you nice minutes in this web site!</i></b></font><BR><BR>
<BR><BR><BR><br>
<b><font color="#000000">Hello there , in my E-shop you will find
interest materials about new quailty products for your health.</font></b><br>

Смисъл разминаването в големината м/ду , FF и IE font size="4" или защо текста се възприема с различна големина от двата браузъра като съм го фиксирал , поне тук при позиционирането нямам проблем разбрах грешката ми с copyright-а ляво / център но тук нещата май не стоят по същият начин , моля те за съвет и тук ?

Последно редактирано:

Благодаря ти много , златен си!

p.s.

Последен въпрос , за горният шрифт какво трябва да променя смисъл тук ли е проблема ?

......We wish you nice minutes in this web site!</i></b></font><BR><BR>

Добро утро :)

И здрасти пак

Предполагам, че разликите са в този текст:
<b><font color="#000000">Hello there , in my E-shop you will find
interest materials about new quailty products for your health.</font></b><br>

на него няма размер. В горния си сложил, в този не си.

сложи му и на него размер

Сега оправиха ли се нещата?

Малко съвети:
  • започни да разботиш с някакви по-стрктни мерни еденици, като за начало пиксели.
  • ползвай CSS
  • избягвай така да си правиш празни места &nbsp;&nbsp;&nbsp;

Здравей

Сложих font size но пак се получава тази скапана разлика м/ду IE и Мозила , ето погледни кода пак , ако нещо ти хрумне ... Иначе аз не съм много компетентен относно CSS да ти кажа :)

------------
Edit:

Готово справих се явно е заради мерните единици , благодаря отново без тебе нямаше как да се справя , ако изникне нещо пак ще попитам , наистина много ми помогна.

<BR><BR><BR><font-size="13px" color="#800000" face="Arial">
<font color="#000000"><b><i>Welcome in virtual E-shop for
natural products for your good health ... You can buy many diverse , good
products. Prices are perfect. We wish you nice minutes in this web site!</i></b></font></font><font size="3"><font face="Arial"><BR>
</font><BR>

Обърнах го в пиксели с малко изключение , което смятам да оправя но днес бях на работа и нямах време.

Горе