Вече не знам дали е базик или му правиш реклама, защото много хора, сигирно вече си му пишат. Ако е второто, говори за комисионна.Не си тагнал най-правилния човек, а именно @Станимир И
Вече не знам дали е базик или му правиш реклама, защото много хора, сигирно вече си му пишат. Ако е второто, говори за комисионна.
Отворени сме за предложения. А гледам ти и сифокс си го лансирате, явно познавате работата му и това, че си я върши добре. Аз последно време с някакво такова впечатление оставам. Айде стига, че разводнихме темата на автора.Направо един широк банер към Станимировите контакти най-горе на раздел Фрийленс че да не губят време хората да отварят нови теми.
OpenCart е голяма грешка по принцип, само за малки проекти
Ако говорим за Франция, може и да са с еднакъв пазарен дял, да.Ако се сравнява, обаче с Shopify или Prestashop, които са г/д еднакви откъм пазарен дял, тогава - ДА, поне за момента са за предпочитане пред Opencart-а.
Да, специфични са пазарите и техните играчи са различни. Тук са доста саас - Клаудкард, Гомбашоп, Шопико, Селитон. Отделно се ползват и адски много опен сорс.Така сочат световните стъкмистики @Noke . За Франция вероятно да... за БГ може и Шопико да е в топа
Тези, които спорят. И аз се съмнявам. Но според мен в темата става за магазини много под тези цифри. Не съм на 100% сигурен, но предполагам само. Магазини с такива параметри вече си имат сериозни девове в екипа си.От колко много време не съм идвал.. бях забравил, колко е як форума
Та вие дето се карате, коя система по-добра е - имате ли програмистки опит, опит с магазини с над 20к продукта, опит с магазини с трафик над 100к на месец или поне едно от трите, но с трите системи, за да си изказвате миродавното мнение?
Към автора на темата - ако още не сте намерили човек, пишете ми.
Съгласен, само дето full-time дев да откриеш ИЗВЪН селото София, си е почти невъзможна задача, дори да предлагаш и луди пари, home office, ненормирано работно време и всичките други глезотии на които са свикнали тия лигльовци.Аз само да вметна, че сериозни магазини с големи обороти ме работят с фрилансъри като поддържка. Тези, които минават по тази линия са някакви тънкажници, които научават по трудния начин, че това не е правилно. Един сериозен магазин, които разчита на него като приходи, има човек, който изцяло е ангажиран с магазина, който вдига постоянно тикети я джирата за проблеми, следи постоянно статистиката и много други ангажименти. Всичко друго е в доста непро категория. Или такива, които си правят нещата сами. А не ги намират, защото на клиента му е предложен съпорт на някаква месечна или почасова база, клиента казва "не, мерси, ще се оправям сам" и после да, не могат да го намерят фрилансъра, който му го е направил. Нормално, ти ще чакаш ли някой за нещо като няма нищо договорено след предаването на магазина. Аз на такива ситуации съм бил най-често свидетел. Другите ми примери са свързани с бизнеси, които инвестират постоянно в подобряването на магазина, позиции, трафик, разработване на нови фичъри, и са на договор с фирми или човек, които си получава парите на дадена база.
И такива има. Но рядкост са. На село, в една къща с добър интернет. Един приятел се изнесе в началото на пандемията така и си работи по проекти, които или му дават или си намира. Факт е, че ако искаш бизнеса ти да върви, ще си намериш подходящ екип за него. Свързано е с пари, но който знае как да ги изкарва ще успее да си нареди нещата.Съгласен, само дето full-time дев да откриеш ИЗВЪН селото София, си е почти невъзможна задача, дори да предлагаш и луди пари, home office, ненормирано работно време и всичките други глезотии на които са свикнали тия лигльовци.
Да работиш "по проекти които или му дават или си намира" не ми звучи на фулл-тайм, а баш на фрийленщина? Нали тук говорим, че за сериозните бизнеси фрийленсърите не са опция.И такива има. Но рядкост са. На село, в една къща с добър интернет. Един приятел се изнесе в началото на пандемията така и си работи по проекти, които или му дават или си намира. Факт е, че ако искаш бизнеса ти да върви, ще си намериш подходящ екип за него. Свързано е с пари, но който знае как да ги изкарва ще успее да си нареди нещата.