АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

С "Я" оди в гората, дребно леке. Научи се да обсъждаш сериозни теми с подходящ тон и възпитание.

Ти сега на ощипана девойка ли се правиш или трябва те ухажват. Страна може ли да ми дадеш линк, където пише че има 30 милиарда долара в хазната за 2 седмици, от не суровонен експорт. Така доволен ли си?

А за лекето - така говори на сина на баща си. Къде ти е възпитанието, аз да съм използвал епитети по твой адрес? Държиш да има тон, а ти го осираш.

От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Ти сега на ощипана девойка ли се правиш или трябва те ухажват. Страна може ли да ми дадеш линк, където пише че има 30 милиарда долара в хазната за 2 седмици, от не суровонен експорт. Така доволен ли си?

Не съм майката ти и затова ти отговорих по подходящ за твоето разбиране начин.

Иначе при нормалнозададен въпрос мога да ти отговоря, но нито съм длъжен, нито имам желание в момента. В края на краищата, в този seo-форум би трябвало досега да си се научил и сам да ползваш Гугъл.

P.S. Прецених, че отговорът ми ще доведе до няколко напълно безмислени поста, така че ти давам приблизителен линк за схемата. По-натам ще се оправиш и сам, тъй като съм забелязал, че се интересуваш от икономика.

От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Не съм майката ти и затова ти отговорих по подходящ за твоето разбиране начин.

Иначе при нормалнозададен въпрос мога да ти отговоря, но нито съм длъжен, нито имам желание в момента. В края на краищата, в този seo-форум би трябвало досега да си се научил и сам да ползваш Гугъл.

Това е форум всеки има право да говори както иска стига да не ползва определени епитети и обиди - аз не съм ги ползвал по твой адрес така, че за напред чети. Това Я е израз - не е смъртна обида.

За другото си прав, но нищо не намирам в нета - затова ако искаш дай линк, ако не искаш твоя работа.

P.S. Благодаря за линка. Няма ли английски аналог? Затова явно не го намирам в нета. Дано Гошо транслейта го преведе като хората.

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Страна, това с обратно изкупуване на акции, за жалост не го виждам в западните медии, нито в западни антимейнстрийм медии.

Сигурно трябва търся инфо от техният централен депозитат и да търся промяна в капитал.

Принципно виждам, че борсата им корегира с няколко процента, така че някой е направил пари от покачването. Проблема е че, всичко е хартиено, т.е. печалбата е чак тогава, като кешираш.

При задълбочаване на проблема, това ще е и загуба.

От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Ето изводите на специалистите от WSJ по това време - Should Investors Start Loving Russia?

Да ако спекулираш с бъдещо положително развитие на събитията, то си ги купуваш с отстъпка спрямо стойността им. Но нямам никакъв поглед на руският капиталов пазар.

Ти си по запознат от мен, кажи ми коя Руската инвестиционна компания - която купувала за 2 седмици акции - защото нали се пише Русия направила 20 мил. за 2 седмици - ако можеш и да кажеш колко % взели от големите компании - роснефт или газпром. Ровя за потвърждение в сайта на московската борса, но нищо не намирам.

Е добре де, как да ти обясня, че намаляването на националната валута към долара за всяка рубла добавя в бюджета около 180 млрд рубли. Това са просто финансови и икономически следствия (всеки завършил УНСС, например, може да ги изчисли), а не политически.

Опасното при намаляването на рублата е не за хазната, а за населението. Ако се стигне до инфлация. Само че до инфлация не се стига, цените на вносните стоки растат незабележимо дори, а доходите се индексират.

Средната заплата в регионите на Русия в края на годината бе около 30000 рубли (около $1000), а сега е 37000 рубли (малко над $1000). В същото време руският износ мачка, европейските стоки стават неконкурентноспособни (питай който искаш български производител, експортиращ в Русия, колко зор вижда сега), а цените на енергоносителите се вдигат.

За мене руснаците имат по правилна позиция в конфликта, но за съжаление днешните политически и икономически игри ги печелят почти винаги американците. Те ги подклаждат и със голямата си пропагандна машина, могат да обърнат световния мироглед и бялото става черно, само да кажат

Те ги подклаждат и със голямата си пропагандна машина, могат да обърнат световния мироглед и бялото става черно, само да кажат
ОК, но какво постигнаха?

По цял ден американските и европейски медии се шашкат, бизнесът им обаче си гледа интересите, а Путин по цял ден раздава медали. За спортни и културни постижения, не за военни.

Избъзика западняците с разрешението от Госдумата да има правото да вкара руски войски в Украйна и ония ореваха орталъка. А всъщност не вкара НИТО ЕДИН руски войник на украинска територия. Само си траеше и гледаше как западняците му носят меда на тепсия

Страна, ти каза че прави доларови милиарди. При спад на нац. валута - води и до повече приходи от експорта + бюджетни приходи, но ще е спрямо рублата като мерило. По-горе не искам те цитирам, но ставаше за 30 милиарда в долари печалба, а като ми даде линка се оказа от капиталов прираст. Но никъде не пише за обратноизкупуване на акции или некви руски суверни фондове да са купували - малко ми намирасва, но това е друго.

А иначе в случаят вносната инфлация няма да ги мори толкова, колкото ликвидирането на капитал - т.е. западняците, като режат инвестиции ги продават тези рубли за евра, долари и т.н. Но рублите си остават в русия, защото чужденците бягат от нея. Инфлация, сега е много слаба, но инфлационият процес отнеме време. Хубавото на Русия, е че имат сериозни валутни резерви - така че за сега тяхната нац. банка поема този шок, но не се знае до кога, при задълбочаване на кризатата.

В момента Руският импорт е около 350 милиарда, а валутният им резерв е около 500 милиарда - така, че за година и нещо няма да има проблеми.

В момента говорим всичко без кръчмаря, ако има дълъг период на репресии/санкции - то тогава огромна част от бюджетните приходи ще паднат. Знаеш, че бюджета се пълни основно от експортните данъци. И ако вкараме в уравнението и спада на валутни резерви - икономически дългосорочен план не са ок нещата.

П.С. Има дори спекулации, че Путин прави всичко това за да подържа цената на петрол над 100, защото това ще е най-добре за бюджета им. Един такъв геополитически ребус спокойно ще държи висока цената.

Страна, ти каза че прави доларови милиарди.

Сметни колко са 180 милиарда рубли при курс 1:36 в момента и го умножи по 6, тъй като курсът на рублата е паднал с толкова рубли спрямо долара в сравнение с началото на украинските събития.
За останалото съм съгласен, икономиката ще покаже кой крив и кой прав. В края на тази година по-ясно ще се види къде са САЩ, къде ЕС и къде Русия.

Сметни колко са 180 милиарда рубли при курс 1:36 в момента и го умножи по 6, тъй като курсът на рублата е паднал с толкова рубли спрямо долара в сравнение с началото на украинските събития.
За останалото съм съгласен, икономиката ще покаже кой крив и кой прав. В края на тази година по-ясно ще се види къде са САЩ, къде ЕС и къде Русия.

Страна, мисля че правиш грешно заключение - тези 30 милиарда в доларово изражение, са точно спад на икономиката, ако го мерим долари, а не печалба. Нали и това е девалвация, а не ревалвация. За другото, края на годината ще го бъде. Макар, че аз съм песимист за САЩ, но това няма нищо общо със санкциите - очаквам в края на годината най-късно до средата 2015 - САЩ да фалират по дъговите си задължения.

30 милиарда долара печалба за руската хазна бяха само за посочените две седмици. За целия период тя е многократно по-голяма.

Плюс това Русия ще налива пари в Крим, естествено, но няма да го прави само от бюджета. 5 млрд. долара събират частни компании за инвестиционни проекти, още към 5 от разни фондове. Само от частни руски организации Крим ще получи толкова пари, колкото преди искаше цяла Украйна.

Пусни и няколко проекта тип вода и транспорт през Керченския пролив, електроцентрали, туризъм, възраждане на промишлеността, специална икономическа зона, вариант за следващите разклонения на Южен поток да минат по ново трасе през Крим и смятай за колко пари става въпрос. Тях не САЩ и ЕС, ами целият МВФ не може да даде в момента на Украйна (дори и да иска) .

Даа, сега като се замисля май сметката я прави по добре руснака, но въпроса е кой ще я плаща. Да не ни удари нас по джоба. Нито яли нито пили, пък накрая плащали и плакали

За Крим да, но и инвестицията е солидна - дано се развива. Е айде стига 10 милиарда долара, дори за МВФ са смешни пари. Колко пари дадохме в онова бездънно буре Гърция, ако бяха ги дали сигурно за 10 Крима щяха да стигнат.

Въпроса е кой ще плати сметката на края ...

Даа, сега като се замисля май сметката я прави по добре руснака, но въпроса е кой ще я плаща. Да не ни удари нас по джоба. Нито яли нито пили, пък накрая плащали и плакали

Ами ако продължаваме да пикаем срещу вятъра накрая ще си намокрим крачолите...

Да не ни удари нас по джоба.
Ако имаш предвид България, то гаранция, че ще я удари. Тя е част от ЕС и си носи всички последствия. Дори и по-големи, тъй като няма кой да й отстоява правата. Е словаците не се съгласиха да поемат рискове, Германия се ежи на думи, ама на дела си прави бизнеса, Великобритания подписа договор за руски газ, французите ще си построят руските кораби, Италия посреща Обама с плакати "ние сме за Путин, тръгвай си" и само България в лицето на своя президент (Плевнелиев) и външен министър (Вигенин) е смелият оловен войник, който постоянно се изхвърля и вре между шамарите. Добре, че поне засега не й обръщат внимание.

Е айде стига 10 милиарда долара, дори за МВФ са смешни пари.
Предполагам, че не си добре запознат със сегашното състояние на МВФ. Тъй като САЩ не подписаха меморандума (а са най-важният му член), то Фондът не успя да се реформира и в момента действа като обикновена банка (грубо казано) . Няма собствени резерви, взима евтини заеми от кредитори и ги дава на заем по-скъпо на закъсали страни с нисък рейтинг като Украйна.

Горе