От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували
Ако обаче има разминавания..... Примерно "ша ви дигна заплатите на 1000лв и до една година всеки ще има развит бизнес", но след една година не е станало това - Ще се търси отговорност. Разбира се ще има опарени, но никой не се е родил научен. След като има хора които вярват, че господ ще слезе да им помогне, нека го чакат. Но над 70% ще започнат да слушат какво им се приказва от другите познали какво ще стане.
И така ще се отсяват само идиотите, а не цели партии. Защото не всички в партиите са там за да крадат, има и идеалисти, опорочени от партията.
Това че топлата вода е измислена, не значи че не може да се измисли по топла. На мене тази вода ми е доста студена. В Англия, САЩ, Германия има различни топли води открити. Коя е най топлата? Не мисля че има една универсална формула за всичко. Нещата постоянно се променят.
Партиите станаха като секти. Болен, Боко, СерГей, Костурков - всички пропагандират само преди избори. И върлите им последователи не чуват друго. Трябва да се прокарат закони за сектите и сектантите. Партиите не трябва да пропагандират, а да вдъхват доверие, респект, коректност, прозрачност.
Тогава трябва да има доводи защо, как, и какви ще са последствията.Най хубавото нещо на това дето го мислиш е че никога няма да се случи - Прекалено много ти идва фентъзито излизай по често сред природата и дишай дълбоко.
И ето ти накратко какво ще се случи в твоята система
Събират се 50 умни глави всяка от която е обещавала как ще работи за благото на народа и ще увеличат пенсиите и заплатите и ще намалят данъците и решават че трябва да изпълнят своите обещания.
Ако описанието на промените и техните последствия съвпадат - Не няма нрушение за което да се търси отговорност, защото избирателите с ясно съзнание са се съгласили с това.Предлагат го Всички са ЗА никой даже и не си помисля да каже че е против.
След една година Държавата е Фалирала - А сега ми обясни точно как да им се потърси отговорност на тези умни глави - Извършили ли са престъпление та да им се търси отговорност?
Ако обаче има разминавания..... Примерно "ша ви дигна заплатите на 1000лв и до една година всеки ще има развит бизнес", но след една година не е станало това - Ще се търси отговорност. Разбира се ще има опарени, но никой не се е родил научен. След като има хора които вярват, че господ ще слезе да им помогне, нека го чакат. Но над 70% ще започнат да слушат какво им се приказва от другите познали какво ще стане.
И така ще се отсяват само идиотите, а не цели партии. Защото не всички в партиите са там за да крадат, има и идеалисти, опорочени от партията.
Добра за кого? За политиците ли? Мен не ме устройва нещо. Теб устройва ли те? Броя на депутатите е без значение. Даже е добре да се запази бройката.Още одеве ти казах топлата вода е измислена ние само трябва да я ползваме - Нашата парламентарна система е доста добра и броят на депутатите е съвсем нормален - сега просто трябва да ги накараме да си изпълняват програмите с които са избрани.
Това че топлата вода е измислена, не значи че не може да се измисли по топла. На мене тази вода ми е доста студена. В Англия, САЩ, Германия има различни топли води открити. Коя е най топлата? Не мисля че има една универсална формула за всичко. Нещата постоянно се променят.
Това е доказателство, че системата иска промяна. След като правилата се определят от депутатите, без контрол от гражданите, няма как те да направят нещо от полза за хората.Последният път когато решиха че ще я променят - ебаха майката на всичко - Понеже беше модерно да се говори за мажоритарен вот - Гоце даде предложение да се избират по един мажоритарен от всяка област - То даде предимство на ГРОБ и едва не затриха държавата - Ако не бяха пипали закона за изборите ГРОБ никога нямаше да има това мнозинство и трябваше да направят коалиция и нещата щяха да са малко по различни.
Партиите станаха като секти. Болен, Боко, СерГей, Костурков - всички пропагандират само преди избори. И върлите им последователи не чуват друго. Трябва да се прокарат закони за сектите и сектантите. Партиите не трябва да пропагандират, а да вдъхват доверие, респект, коректност, прозрачност.