За мен са глупави тези деления. С Русия ме свързват много неща, затова може би съм пристрастна. Но това не ме прави русофил и прочее. Не харесвам тези етикети. Възхищавам се на САЩ за това, което са успели да изградят като история за такъв малък период. Не се възхищавам на това как са постъпили с коренното население на Щатите и как нагло са се "настанили". Не се възхищавам и на това, че ръководят целия Свят и всичко става така, както САЩ каже. Дразня се на факта, че има такъв дълг, а никой нищо не казва и не прави. Не виждам кое й е богатото, щом като е най-задлъжнялата държава в Света (тук не съм сигурна). Далечен ми е манталитетът им, навиците, далечно ми е поведението им, образователната система и т.н. Очаквам скоро държавата да тръгне надолу.
Русия има велика история, но пък слаба икономика. Огромна част от населението живее на ръба. Минималната им заплата е доста по-ниска от нашата. Поставям под въпрос защо държава с такива залежи /нефт, газ и т.н./ държи народа толкова беден?! Защо се харчат такива ресурси за намеса в друга държава, като самата Русия изнемогва, особено хората в селата. Има такива местенца, в които със седмици няма ток и вода. Но въпреки това руснаците са ми по-близки. Еднакво мислене, еднакъв манталитет. Разбираме се. Гостоприемни и топли хора. Не са лицемерни, по-скоро са открити, ако не те харесат. Не се влияя от материалното, а от това къде се чувствам добре. По-добре се чувствам сред руснаци, харесвам повече руските филми и руската литература. Затова избирам Русия.