Америка или Русия?

Америка или Русия?

  • Америка

    Votes: 45 39.1%
  • Русия

    Votes: 70 60.9%

  • Общо гласове
    115
Той Нандито да не ми се разсърди пича, че навлизам така грубо в диалога ви.
Не се сърдя, брато. Заклевам се - мъжка дума. :)
 
Абе, дали да е Америка не знам, но в никакъв случай не трябва да е руската кочина.
Не знам за Америка или Русия или Европа, ама знам че руснак ти е разбивал устата, сигурно в дискотека на Слънчака преди години. Просто е странно, че 99% от постовете ти от този профил са на тема политика и анти-Русия, а това е бизнес форум един вид.
 
Не знам за Америка или Русия или Европа, ама знам че руснак ти е разбивал устата, сигурно в дискотека на Слънчака преди години. Просто е странно, че 99% от постовете ти от този профил са на тема политика и анти-Русия, а това е бизнес форум един вид.
Никога никой не ми е разбивал устата. Русия, като държава "разбива устите" най-много на руснаците. За това този кенеф трябва и ще си остане там. Иначе ти плака е вдна тема, точно от това колко много те е страх от руснаците. :) Явно на теб са ти разбивали/разпорвали някои работи :) А особено елемнтарно е да погледнеш темата, в която пишем, за да стигнеш ззам до извода, защо съм отговорил така. Не да 99% и тио нямаш капацитета дори да проследиш как, кога и защо съм отговорил. Пак рософилски измислици, но какво друго може да се очаква от вас? :)
 
Последно редактирано:
Никога никой не ми е разбивал устата. Русия, като държава "разбива устите" най-много на руснаците. За това този кенеф трябва и ще си остане там. Иначе ти плака е вдна тема, точно от това колко много те е страх от руснаците. :) Явно на теб са ти разбивали/разпорвали някои работи :) А особено елемнтарно е да погледнеш темата, в която пишем, за да стигнеш ззам до извода, защо съм отговорил така. Не да 99% и тио нямаш капацитета дори да проследиш как, кога и защо съм отговорил. Пак рософилски измислици, но какво друго може да се очаква от вас? :)

Бях афектиран, и коментирах един джендър от Русия, дето ако чете един ден, да му стане хубаво и да знае каква Карма го чака един ден. Щото ... Кармичка топи.

А колкото до теб, г-н Крал, даже не знам, крал ли си, Крал ли си, ама знам, че трябва да си оправиш правописа, да не се наложи да крадеш, като някои наши “сънародници” от малцинствътъ!

God bless you, sir.
 
Иди в Иран и после ми кажи, че гладуват! Иначе може да се пропуснат глада и мизерията, но някой права наистина трябва да се ограничат, че сега като няма права виждаш до къде я докарахме.

Имам предвид политиката на самостоятелност. Това да накараш Америка да се страхува от теб, никак не е малко. А на Иран и Северна Корея не им пука за САЩ, правят ги луди. Кога български политик ще се облещи на Тръмп, вместо да му се наведе със свалени гащи?
. Не бих казала ,че тук е мястото за обсъждане на тази тема ,но специално аз съм в защита на Русия и странникът ,защото е прав!
 
Само да отбележа ,че съществуват в Америка тайни общества от масони и Илюминати ,които владеят целия свят и убиват хора,но всичко е зад кулисите ,в подземния свят за който много хора вече знаят,че съществува.Така че Русия е против тези жертвоприношения в чест на тяхната организация"Череп и кости" в която членуват всички президенти на САЩ. Следователно избираме САЩ ,която притежава целия контрол над умовете и контролира всички пари по сметките в банките. Това ли се нарича свобода или робство?
 
. Не бих казала ,че тук е мястото за обсъждане на тази тема ,но специално аз съм в защита на Русия и странникът ,защото е прав!

Точно изброените страни от Странникът са много специфичен и странен случай, всяка страна е отделен казус и нещата при тях са много сложни, исторически, икономически и изобщо манталитет на тези народи е изродил режимите там в една по-различна форма. Както лявото, което се е развивало в СССР (Русия) под една форма и както се развива сега в Европа под съвсем друга форма. Едните се учат от другите, но манталитета на хората трансформира политическите системи по различен начин в различните точки на планетата. Да не отваряме и скоби за латино Американското ляво или за Китай, защото там са на коренно различна ситуация и нямат нищо общо с европейското или руското ляво пространство.

Към днешна дата, която и страна да се избере е грешка, защото никоя от тях няма да помогне на България да се оправи, поради простата причина, че НЕ МОЖЕ! Защо? Къде е населението на България и колко е то? Според статистиките е под 7 милиона души, колко реално живеят в чужбина се спекулира редовно. Реално според мен сигурно числото за България е под 6 милиона, но знаете принципа как се вари жаба нали? За чужбина, е доста трудно да е прецени реалният им брой, подчертавам реалният, доста хора са се интегрирали, сменили са гражданство, живеят с хора от държавите приемници, дори патриотизмът на много от тях се е изпарил, да не говорим за родените там българчета.

Та на същинският въпрос как аджеба Русия ще върне тези хора и защо ѝ е да го прави, като може да засели руснаци и да ни шантажира като страните от ОНД? Гаранции имате ли? Нямате, само празни приказки от 1001 нощи. Икономика без население не се прави и не може да се прави, политика без икономика в днешно време също не се прави, образование, медицина и каквото се сетите без кадри как ще съществуват?

САЩ, поддръжниците на Съединените Американски Щати, Нато и ЕС обичат да спекулират, че неограничените възможности са нещо прекрасно, ФАКТ! Но как някой очаква да постсъветска страна с фалирала икономика да задържи гражданите си да не избягат, когато ги прикрепиш към толкова развити структури, където разликите са огромни? Защо от ЕС и САЩ поддържат модела и статуквото в България, при положение, че западните централи са наясно, кой, как и по какъв начин е взел и държи властта тук и как се процедира, защо?

До тук ок, много хора ще дадат Чехия да речем за бивша Народна република по-развита от България, и двете в ЕС при едни и същи стандарти и правила.
Други ще отворят дума за Иран, трети ще кажат нещо друго, но наистина ли си мислите, просто да си в някой блок е достатъчно държавата ти да бъде уредена и развита, стандарта на живот висок и т.н?

Докато тук не се установи правилният модел, без значение ляв или десен, нищо няма да тръгне към по-добро, докато хората не се научат, че държавата е отговорност на всеки, винаги ще ни мачкат мафиоти, докато хората се радват, че са в западна Европа, забравят, че имат само една държава и тя без тях е мъртва. Без концепция за нещата в следващите 50, а не 5 или 10 години винаги ще си затъваме в блатото. Без ясна идея какви са националните ни интереси, никога няма да има правилен лагер. Реално никой не го грее какви интереси имаш, ако ги имаш изобщо, с големите или имаш някакви припокриващи се точки с техните виждания за света или си оставаш последна дупка на кавала. Реално за САЩ и ЕС балканите са кенеф, ясно го показаха много пъти ( в миналото също са го показвали и споделяли този факт ) и никой няма грам интерес тук да има развити държави, изключение прави една Гърция и Румъния, която всячески се стреми да наложи виждането, че не принадлежи към този регион.

За Русия и балканите просто дума да не става, руснак стъпи ли тука, смятайте, че сте в кръга на мафията и ако изразите желание да се откъснете от тяхното влияние, не майдан, а гражданска война ще се вдигне под предлог, че "черноморските", "заддунавските" или пък да речем "пиринските" руснаци не споделят определена политика и се чувстват заплашени. Сценарии много, дори в Беларус, който е първи съюзник на Русия, се появиха и продължават да се появяват всякакви руснаци всеки път, когато г-н Лукашенко стъпи на криво, ако не това, е заплаха от обединение, оставяне на тъмно, затваряне на пазари и каквото още се сетите.

Така че, където и да отидете, нямате ли силна страна (външна политика) и население, което си цени страната и да се бори до край за нея, печатайте си некролога. Точно тази демографска трагедия, не катастрофа, а трагедия, защото при катастрофата имаш шанс за оцеляване, при тази трагедия е почти невъзможно да обърнеш картите. Кога тези хора ще се върнат и защо да го правят? Те изпитват апатия към положението тук, и когато близките им тук, майки и бащи се споминат някой ден, дори няма да има за какво да идват. В една Унгария дори пари им предлагат, ниско лихвени кредити за жилища, всякаква лява политика и пак няма някакъв грандиозен успех, защото няма измислена формула, дори за Унгария да работи някакъв нов тип политика, за нас може да не става този модел, защото мисленето е различно.

Вместо да се направи една тема, как да се измъкнем от блатото или как да върнем сънародниците си в Отечеството, ние сме седнали геополитиката на света да обсъждаме, в някои от предишните ми мнения обичах да защитавам една от двете страни в спора, защото ми харесва да гледам сеира на русофили и русофоби, ама е време този спор да се прати на бунището на историята и да започнем да обсъждаме нещо смислено, от което реално човек да си стимулира малко сивото вещество, а не да го хаби за Джон или Иван!

П.С: За тайните общества, да прав си има ги, череп и кости ги има също, но президента на най-голямата икономика не може да бъде случаен нали? В Русия президента е човек на ФСБ, в Китай на ККП, единствено Иран прави изключение, където дори човек с 3 лева в джоба става президент и след това отива да пасе овце, но там нещата са на коренно различна величина и няма място за сравнение. Навсякъде се убиват хора, навсякъде умират деца, навсякъде има задкулисие, ако си мислиш, че злото идва само от САЩ си в много дълбока грешка.

Поздрави!
 
Последно редактирано:
iliqnktz толкова много приказки ... все верни, но каква полза от тях? Ето например един общ казус, който имам. Имам разни според мен перспективни предприемачески проекти. Опитвал съм да ги реализирам със случайни хора - ами не са подходящи. Понякога се е случвало да са подходящи, но се оказва че не са достатъчни (трябват и участници с други компетенции). Оказва се, че е добре много хубаво да подбирам хората с които ще работя, но няма къде да го направя. Навити хора е имало, но те вече са се отказали да опитват рискови начинания, просто защото преди това са попаднали на неподходящ некомпетентен предприемач. То и аз самият бях такъв преди години, но вече се ориентирах и разбрах, че все пак първо трябва да поуча доста в областта в която искам да осъществявам предприемачество.
 
iliqnktz толкова много приказки ... все верни, но каква полза от тях? Ето например един общ казус, който имам. Имам разни според мен перспективни предприемачески проекти. Опитвал съм да ги реализирам със случайни хора - ами не са подходящи. Понякога се е случвало да са подходящи, но се оказва че не са достатъчни (трябват и участници с други компетенции). Оказва се, че е добре много хубаво да подбирам хората с които ще работя, но няма къде да го направя. Навити хора е имало, но те вече са се отказали да опитват рискови начинания, просто защото преди това са попаднали на неподходящ некомпетентен предприемач. То и аз самият бях такъв преди години, но вече се ориентирах и разбрах, че все пак първо трябва да поуча доста в областта в която искам да осъществявам предприемачество.

За примера който си дал, бих казал, че е ок, но винаги се намират и хора обичащи риска, много зависи от това какъв проект ще искаш да осъществиш, за да си направиш преценка какви хора точно ти трябват. Много пъти се налага страничен човек да даде мнение или съвет, ако е по-навътре в нещата, защото понякога не можем да видим нещата ясно и се заблуждаваме от собствената си преценка, която не винаги е вярна. Много може да се изпише разбира се, но тъй като сме в раздел политика нека преминем към нея за сега.

Радвам се много, че някой оценява думите ми и ги смята за верни, защото явно имаме общи виждания. Ползата е много голяма, защото колкото повече е образовано и информирано едно общество, толкова е по-силно. Един от най-ценните капитали на 21 век е вярната информация, вече друг е въпроса какво би направил всеки с нея и дали би се възползвал изобщо. И това приятелю изобщо не са много приказки, преспокойно може да се изпишат от 100 или 1000 пъти по толкова, ако нещата се разбият детайлно и се работи с факти и заключения, но тогава ще трябва да издам книга, а когато нямаш:

- Трибуна от която да рекламираш книгата си, например ютуб influencer, който да те рекламира пред по-младата аудитория, никога няма да имаш реални продажбни, ако си решил да се издържаш от това, защото издателствата много обичат да ти занижават бройката на продадени книги и никога няма да стигне до по-младите и да ги убедиш с нещо, че си заслужава да се интересуват от политика, ако някой техен идол не им го вмени

- Образование, например да си учил политология или международни отношение, което обрича един млад човек на глад в България, малко хора ще те земат насериозно, защото в нашата родина цари един колосален парадокс, хем не вярваме в образователната система, хем изискваме всеки да има диплома, в повечето случаи, която е абсолютно безсмислена и без никакво покритие на знанията и уменията, които уж си придобил

- Солиден гръб, който най-малкото да ти осигури протекция срещу натиск и прочие, както и правилните контакти, така че да не си сам срещу света

и още куп други работи, без които трудно би издал нещо, което да се чете. Информацията е достъпна за всеки, просто е фрагментеризирана и разпръсната из различни места и реално малко хора сглобяват 2 и 2, в повечето случаи приемат за вярно само една позиция и я смятат за вярна, без да се замислят, че монетата има 2 страни и не може да си позволиш каквото и да е филия, защото е опасно за здравето, народа и страната. Успоредно с политиката, трябва да се засегна и историята на България, да повечето неща са изопачено или скривани, тоест премълчани.

Например защо празнуваме неща свързани с Кирил и Методий, за които се натрапва, че са създали писмеността ни, и вместо да държат свитък с глаголица, държат с кирилица? Защо не се изучава, че доста от буквите в днешно време са огледални на латинските и са дело на редакцията на Петър Велики, което е изключително голям принос за писмеността, макар замисъла да е бил да приличат на латинските, но да си останат кирилски букви.

И още много други примери много да дам от историята ни, която болшинството население не знае, не е чувало, не го интересува. Продължаваме да образоваме децата си в грешни и измислени знания. Ето защо е важно обществото да е образовано, а също така и информирано, в противен случай утре някой може да клевети България и да си присвоява заслуги, но ако хората нямат тази информация, лъжата ще се повтаря, докато стане истина, за това информацията е изключително ценна редом със знанието, да не забравяме и умението все пак. Не всеки умее да говори и разбира от политика, не всеки го интересува история, и ето защо мнозинството хора не се чувстват отговорни за случващото се в държавата, нито пък изпитват капка вина, за това че бездействат и по-лошото, дори не искат и да научат нещо ново, не желаят да имат нищо общо с политиката, защото си мислят, че тя не влияе на живота им по някакъв начин и позволяват да ги обземат апатията и страха от всичко свързано с политика, защото някой сополив кретен в Народното събрание ги отвратил до n-та степен. Те дори не желаят да учат история, защото масово се смята, че живеем в най-доброто време и сега са най-свободни и щастливи и прочие и прочие мантри.

И това са само част от причините за днешното положение, причините хората да са скотове, да грабят, крадат и убиват без да изпитват вина, без дори да се замислят елементарно. Ето защо приятелю, пак ще се повторя, качественото образование и вярната информация ще изградят едно по-силно общество. Разбира се има още много предпоставки, които правят един народ силен, но нещата ще станат изключително дълги и наистина ще трябва да пиша книга.

Поздрави!
 

Горе