Светльо, аз ще ти отговоря на въпросите.
За пърия - отговорът се състои във въпроса - КОНКУРС за СМОТАН САЙТ. Нека аз те попитам, защо просто не си го поръчаш на някой дизайнер, щом не ти пука как ще изглежда? Защото можеш, и знаеш че има шанс някой да ти направи нещо по-скъпо от 50лв. в съответния КОНКУРС. И защото в повечето случаи така се получава, затова и предложението горе. Ако си пуснеш тема "искам лого, имам 50лв, пратете ми портфолио", никой за нищо няма да спори. Обяснявам мотивацията зад това, имаш пълното право да не се съгласиш, естествено.
'Щото идват хора тук и пускат конкурси с много изисквания, търсят "лице на компанията" си, пак за 50лв. Или го правите с единствената цел да подпомогнете дизайнерите аматьори, че няма какво да правят ако няма конкурси за без пари? Айде стига.
По втория ти въпрос - новите дизайнери могат да прохождат и в конкурс за 100лв. Ако си търсят задания - повярвай ми, има къде да намерят.
На 3-тия ти въпрос - няма проблем да НЕ кандидатстваме в конкурс за 50лв. Ние НЕ кандидатстваме и без това. По-скоро се чудим защо има някои, които го правят. Тук има добри дизайнери, на които им се участва в конкурси, но просто няма как да оправдаят усилията, при положение, че от 10 конкурса, 9 са за 50лв. Предложихме минимум с 50лв отгоре ЗА КОНКУРС, НЕ ЗА ПОРЪЧКА. Така ще се включват повече хора с по-качествени предложения. Излезе, че ви извиваме ръцете и че ви тормозим.
Но да, имаме грешка. Мислим си, че се търси някакво качество тук, което всъщност е далеч от истината. Търси се НЕЩО, качеството е бонус (както и всичко над 50лв
). Този спор е безкраен и безсмислен, защото винаги ще виждате това като опит за изнудване, картел с "държавна" подкрепа.
И последно, това са мнения и наблюдения. Нямаме право да налагаме нищо, и вероятно няма да бъде наложено, понеже наистина, вероятността е конкурсите да намалеят ако бъде прието. Но да, дискутираме си