От: От: От: От: БГ мама се била разцепила???
Стара информация е това. Трудовият ми договор към тях е прекратен преди половин година. Движех техен проект, който в момента е замразен
Въпреки това, не виждам какъв би бил проблемът да се регистрирам в Бул-Маммата, ако искам, но просто не ми допада тонът, с който обсъждат БГ-Мамма там и модераторите най-вече и затова предпочитам да седя настрана. Пък и не мисля, че ще ме приемат с отворени обятия :lol:
Но пък не си позволявам да плюя по никого, нито имам лоши чувства към пишещите в алтернативния, дори напротив. Мисля, че е видно от постовете ми.
Иначе тук си чета и пиша с удоволствие, защото откривам много полезна информация за блога ми и съм благодарна на всеки, който ми е помогнал. Все пак, няма как да не вляза в тон, след като имаше определения като "инкубатори", "целулитни крави", сега и "маймунарник" :lol:
Дори и да работеше, пак проблем - зеро (0). Все пак се представяш и с името, и лицето си. Тъй де - отличаваш се от традиционният спамър, криещ се зад никнейм, който се регистрира, за да постне 1-2 шит-плюнки коментара и да излезе (говоря по принцип не в конкретния случай).
Пък и факта, че не вземаш страна, пак говори добре за теб.
------------------------
А иначе по въпроса, който се вихри вече около 30 страници, да се включа малко по-подробно като неутрална страна.
Иначе, по въпроса, би било добре да се включи някой от бг-мама, ама който работи за тях и той да изрази мнение.
А относно двата форума
Бг мама има хубава визия - що се отнася до цветове, бутони и т.н. Стар, авторитетен домейн, с хиляди коментари - много, много уникална информация и голяма активност.
Обаче навигацията е направо убийствено гадна. Половин час да се чудиш кое къде е. Трябва да пуснат от Google MamaMaps, че да ни улесни. Именно това, мен лично би ме спряло да бъда активна там.
Освен това, наистина има много груби хора там - било то модератори или юзъри - още един отблъскващ фактор.
За бул-мама (там не съм коментирала и стояла, че да кажа как е "хавата"), обаче и тяхната визия е много грозна. Освен това нов домейн, нисък авторитет, копирана информация...
...и като споменах копирана информация, повечето "предприемачи" от форума нямат предвид, че е лошо bul-мамите да копират своите теми и коментари от морална гледна точка. Това е лош ход от SEO гледна точка - това имаха предвид "предприемачите", а някои тръгнаха да описват как те имали право, защото са писали - факт, който никой не оспорва, обаче тукашните юзъри имаха предвид от SEO гледна точка (поне така си мисля)! Ако, обаче успеят да компенсират с уникално съдържание бързо, копи-пейста бързо ще потъне (като гледам нямат проблем с наваксването
)
Тъй, и да се върнем на грозния дизайн. Грозен и гаден - бляяяк, имам чувството, че е от 90-те, обаче за сметка на това навигацията е лесна и всичко се вижда кое, къде е - тоест, тука MamaMaps ще фалира. :lol:
Иначе кой е прав и кой крив - не мога да кажа, тъй като не съм разглеждала дискусиите.