От: Безплатни Facebook харесвания
Добро утро на всички.Явно не само в България го има този проблем...Попитах колегите от западния аналог на сайта ( които са със следната обща статистика на сайта :10,483,300 харесвания, за разлика от нашите скромни 5520 ) и при тях е почти същата картина...Първо са започнали да преследват потребителите които извършват подобни действия,като са ги банвали директно,но в един момент се е получило така,че фиктивните профили са ставали все повече и повече.Другата тяхна гледна точка ме накара да се замисля,а тя е горе долу следната:
Да речем че вие се интересувате предимно от компютри ( като започнем от игри и стигнем до програмиране) и от личния си профил започвате да харесвате различни FB страници.Някъде измежду страниците сте харесали фен страница на Justin Bieber (wtf?) и съответно това което се поства във фен страницата не ви интересува по никакъв начин.Следователно вие напускате страницата.Но във всички страници които сте харесали се намират и доста страници които са свързани с компютри како и други неща които са ви интересни,е вие няма да напуснете тази страница,нали?Колегите ми дадоха пример със страница на някакъв анимационен герой,която е събрала 200 000 харесвания за няколко дена.От тези 200 000 в първите дни са останали грубо около 40 000.А за сравнение,страница която е свързана със спортни новини и коментари,също с 200 000 харесвания ,са останали 160 000.Извода е такъв че страниците винаги ще бъдат напускани от хора които не се интересуват от тях,а ще останат само потребители които имат интерес към тях.Относно google+ нищо не споменаха,но ако тази тенденция се запази,ще се наложи да премахна системата на google+ от сайта,защото не е честно спрямо хората които са си платили за кредити,в един момент да се чувстват "прецакани". Надявам се че хората които ползват google+ периодично ще ми драскат по едно ЛС за да ме държат в течение какво се случва с профилите им.Благодаря.