Дайте други, не мога да повярвам, че няма друг да изкаже мнение, извън рамките.
Ти не си очертал рамките, а искаш да разсъждаваме извън тях. Помолих те да конкретизираш тезата си (да я направиш ясна), а ти високомерно игнорираш. В същото време периодично подканяш ''хайде де, включвайте се'' - ми включваме се, но ти не създаваш условия за философкска беседа, а се държиш сякаш сме на изпит, на който трябва да открием ''Х'', който ти умело си скрил и единствен знаеш неговото нахождение.
@RealMoney, не съм съгнасна с мнението на Камю, че вместо да търсим сами отговорите, трябва да се съсредоточим върху рутината - семейство, приятели, кариера...
Първо: едното не пречи на другото;
Второ: Моят любим Sadhguru казва, че не трябва да се идентифицираме с националност, пол, раса, семейство и т.н., защото това пречи на собственото ни израстване и откриване на отговорите.
Мисля, че важна стъпка към откриване на поне частица от истината е отговорът на въпроса: Има ли после? Ако мислим, че всичко е тук и сега и не съществува нито преди, нито после - отговорите са едни, но ако сме приели за факт реинкарнацията - получаваме съвсем различна представа за това какво е било и донякъде какво следва.
Моето убеждение е, че сме тук, за да си задаваме въпроси и намираме поне част от отговорите. Всеки правилен отговор понижава броя на преражданията, които ни предстоят и ни освобождава от нуждата да бутаме един тежък камък по баира отново и отново...