Прав си за това. Почти всеки програмист когато е почвал не само, че не е печелил, но и е плащал време и често пари докато се учи. Парите наистина си идват сами при кадърните хора просто така между другото.Щом те глождят такива мисли, значи няма да станеш програмист - демек варианта ти е ИМ
Щото програмистите имат съвсем друг тип мислене - те го правят за кеф, а парите си идват така между другото.
Какво означава "мислене на програмист"? Говорите, все едно това е някаква дарба от Всевишния, а няма такова нещо. Всичко се учи. А авторът на темата си няма понятие нито от програмиране, нито от ИМ. Как може да направи избор, когато няма достатъчно информация? Точно такава той се опитва да намери тук.
Ми аз поне като програмист си мислим, че съм се родил с това И наистина мисля, че това не е нещо, дето може да се научи в университета.
Не за друго, ми щото за да станеш добър ученето е толкова много, че парите немогат да те мотивират да го изтърпиш. Трябва нещо по-силно да те човърка отвътре. Я влечението към технологий, я това да създаваш нещо, я някаква science-перверзия....
Не всеки може да виси по цяла нощ пред компа и да чете някакви тъпотии и да се пули в код. За програмиста е голям кеф, ама за повечето хора си е ненормална работа.
Щото аз не познавам добър програмист, който да се "е научил" на това - всичките са си някакъв вид гийкове. То трябва да те кефи на молекулярно ниво
И ти си прав донякъде, ама авторът е едва на 15 години. Може би не е открил, че има страст към програмирането Без да е опитал, няма как да знае.
Аз също се интересувам от програмиране и искам да ти кажа, че парите са огромен стимул за хората, които сме с неголеми финансови възможности.
Има и такива случаи, но обикновено работодателят не е българин и се работи на freelance принцип. Само дето за тези пари трябва да си яко кадърен. С "учил недоучил" и "прочел две книжки" няма да мине номера.Последно време в БГ много хора записват да стават програмисти, щото чули, че им дават по 2к на месец в средна компания ...