Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

• Да

• Не съм, но ще се ваксинирам

• Не съм и няма да се ваксинирам

• Още не съм решил

Резултатите ще са видими само след гласуване.
Що ли ми се струва, че дори това да стане "пандемия", няма да видим хора с такива гнусни мехури по ръцете
Ааа, гледай то всички тв-та и повече от половината нет контент, да видим няма ли да ги видим. (На живо сигурно ще са значително по-невидими.) Виртуално всичко трябва да е на 6, че да постели килимчето пред мерките с/у маймунската.
М/у др. поста ти е точно в: Днес в 11:11. Масон си - РАЗКРИТО!
Явно нямат намерение да се отказват от тия вирусни измишльотини. А Тедката, та дори Ванката още мислят, че е било Ковид, а не просто грип.

Междувременно са почнали да избиват кокошките на хората по селата, заради...

Любимата ми песен, достойна за световен хит. Сега е момента да придобие заслужения си статут, с едно преводче на инглиш и добро чуждестранно разпространение:D

Ааа, гледай то всички тв-та и повече от половината нет контент, да видим няма ли да ги видим. (На живо сигурно ще са значително по-невидими.) Виртуално всичко трябва да е на 6, че да постели килимчето пред мерките с/у маймунската.
М/у др. поста ти е точно в: Днес в 11:11. Масон си - РАЗКРИТО!
Не знам, ама тая маймунска работа е вече твърде прекалена и неестествена. Ако целта е да се ядосат хората и да станат вече по-сериозни бунтове, ще продължават да набутват тия маймунджолъци. Но ако имат поне малко останал акъл, трябва да се скрият от полезрението на хората за поне няколко години. То бива разигравки, ама в един момент чашата прелива и става страшно за разиграващия.

Ако Тедката повярва сега и на маймунските глупости, и аз ще почна да го соля като Ванката :)

Аз съм такъв вълк единак, че и с пари да ме канят да стана масон или все тая какво, няма да ща :)

Има пневмония без температура. Има и безсимптонна.

Не знам, ама тая маймунска работа е вече твърде прекалена и неестествена. Ако целта е да се ядосат хората и да станат вече по-сериозни бунтове, ще продължават да набутват тия маймунджолъци. Но ако имат поне малко останал акъл, трябва да се скрият от полезрението на хората за поне няколко години. То бива разигравки, ама в един момент чашата прелива и става страшно за разиграващия.
Аз съм ги предупредил ако ше правят маймунджилъци, да купуват бункерчета, пък както искат. Ето от тука:
И тука може:

Да разгледат пресата, да видят, сметка да си направят; например:
Кака Джала Сепанен пък цяла селекция е направила и тя:

Избор има, но трябва навреме да се помисли, а не като се надигнат озверелите народи.:)

Аз съм такъв вълк единак, че и с пари да ме канят да стана масон или все тая какво, няма да ща :)
Бе ти не си, ама то като тръгне приказката.. (Вече половината форум се съмняваме: Що е толкова странен тоя, да не е масон нещо?):)
М/у др. като стана дума (която аз отворих:D) за масони и понеже сме в тая тема, и понеже пак TRDL-ясах, и понеже съм си нарцис безподобен, се сетих за един мой пост от другаде, от средата на Юни миналата година. Нека го погледнем (аз ще си го погледам поне):

"М/у др. видях бусът по бнт. Цял автобус, бял с прозрачни стъкла. В репортажа се яви и Николай Божилов, председателят на фондация „Благотворителност и милосърдие“, който пръв се ваксинирал, познайте с какво, в мобилният пункт ДАРЕН на здравната инспекция. Той каза: „Да призовеме всички хора, които все още се колебаят, да направят своите ваксини, за да може тази трета вълна от ковид да бъде и последна.“

Накрая на репортажа за секунди показаха авобуса странично. Гледам: странен знак на вратата, надписи „Дарение от ОВЛБ и ФБМ“, отдолу адрес uglb.bg. Като влезнах, рекох, че грешно съм изписал, защото това е сайта на Обединената Велика ложа на България. Но не би, видях и Ники Божилов, оказа се Великия майстор на ОВЛБ. Дареният автобус бил част от националната им кампания „С грижа за всеки“, която „продължава с нова инициатива в борбата с разпространението на Covid-19 – оборудването на мобилен център за ваксиниране“. Тук може да видите кратката публикация:
https://www.uglb.bg/?p=8644

Avto.jpg

И още оттам, автобусът не е предназначен да ‘обгрижи’ само София: „Наличието на такъв център е от голямо значение за бързото и ефективно ваксиниране на населението в малки, отдалечени от големите градове, трудно достъпни селища. Той ще има сертификат, който ще позволи за използването му в цялата страна при различни кампании за ваксиниране на населението.“

Бие на очи и инициативата „6600 топли обяда“ на братята-мотористи от WIDOWS SONS. Защо не още 60, казах си. Но в самата публикация се казва, че „бяха раздадени около 7000 топли обяда“. 6660 е около толкова.
https://www.uglb.bg/?p=8640 "
(Ти имаше мотор, нали? ЕТО!)

*Става дума за тоя бус:

:D Искам да кажа, че всички мислят за нас, не сме сами в здравната борба! Не го казвам за друго, не съм конспиролог.

Последно редактирано:
Ковид пандемия, Здравните власти: научихме си урока, че трябва ранно откриване и карантиниране.
Здравните власти: има случаи на шарка в няколко държави. Споко няма нужда от притеснения и мерки.
3 месеца по-късно…

Инкубационният период (интервал от инфекцията до появата на симптомите) на маймунската шарка обикновено е от 6 до 13 дни, но може да варира от 5 до 21 дни.

Мале,мале просто не ми се мисли

Колко от вас са карали някаква шарка и най-вече едра шарка ?
Едра не съм, но съм спокоен, че сме в сигурни ръце и всичко ще се оправи относно това, дето казваш:
Ковид пандемия, Здравните власти: научихме си урока, че трябва ранно откриване и карантиниране.
Здравните власти: има случаи на шарка в няколко държави. Споко няма нужда от притеснения и мерки.
3 месеца по-късно…
"През март 2021 г. Националната инициатива за заплахи (NTI) си партнира с Мюнхенската конференция по сигурността, за да проведе настолно учение за намаляване на биологичните заплахи с високи последици. Докладът се фокусира специално върху епидемията от маймунска шарка.

Това настолно упражнение може да се добави към дълъг списък от други пандемични упражнения за маса. В предишна тема, която написах през ноември 2021 г. (преди акаунтът ми в Twitter да бъде забранен) написах тема, озаглавена „Кои са Центърът за здравна сигурност на Джон Хопкинс и защо публикуваха документ, наречен Пандемия SPARS 2025-2028“. В тази тема говорих за 4 пандемични настолни упражнения, които се проведоха през последните двадесет години, като операция Dark Winter, Atlantic Storm, Clade X и най-известното събитие 201.

Вече имаме още един, който можем да добавим към списъка, наречен „Укрепване на глобалните системи за предотвратяване и реагиране на биологични заплахи с високи последици“. Open Philanthropy финансира доклада. Един от основните му спонсори е Дъстин Московиц, който основа Facebook заедно с Марк Зукърбърг.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F925807a8-828d-4126-a383-ec2b9658c9ed_1653x668.jpeg

Докладът е в партньорство между Инициативата за ядрена заплаха (NTI) и Мюнхенската конференция за сигурност. Мюнхенската конференция по сигурността получи финансиране от $1,2 милиона от Фондация Бил и Мелинда Гейтс.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fb0ebfd5a-8f78-4ae5-b6e0-6de1f6ed46a6_1130x540.png

Инициативата за ядрена заплаха (NTI) също получи 3,5 милиона долара от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс в името на разработването на ваксини.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F077aa958-485e-41c3-b08f-eee54707f77d_1208x830.png

На 20 септември 2017 г. Инициативата за ядрена заплаха (NTI) и Световният икономически форум (WEF) бяха домакини на кръгла маса за текущия пейзаж на биологичните рискове, представени от технологичния напредък в контекста на Четвъртата индустриална революция

https://www.nti.org/news/nti-and-wo...s-biological-risks-posed-advances-technology/

Бързо напред 3 години и през януари 2020 г. NTI и Световният икономически форум публикуваха доклад, наречен „Иновации в областта на биосигурността и намаляване на риска: глобална рамка за достъпен, безопасен и сигурен ДНК синтез“.
https://www.nti.org/wp-content/uploads/2020/01/Biosecurity_Innovation_and_Risk_Reduction.pdf

От прессъобщението на Световния икономически форум, в което казват:

„Бърз напредък в наличните в търговската мрежа технологии за синтез на ДНК – използвани например за изкуствено създаване на генни последователности за клинична диагностика и лечение – крият нарастващи рискове, с потенциал да предизвикат катастрофална биологична заплаха за сигурността, ако се злоупотребяват случайно или умишлено“

https://www.nti.org/news/nti-and-world-economic-forum-release-new-report-dna-synthesis-technologies/

След като установихме кой финансира тези доклади, нека разгледаме по-отблизо самия доклад за 2021 г., който предвижда избухването на маймунска шарка (и да, точната дата е предвидена в документа).
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F5549f6ef-95a7-4f2b-80a6-98cdf1cbd2d2_1207x1154.png

https://www.nti.org/wp-content/uploads/2021/11/NTI_Paper_BIO-TTX_Final.pdf

На страница 6 от доклада от 36 страници в Резюмето пише:

„Сценарият на учението изобразява смъртоносна глобална пандемия, включваща необичаен щам вирус на маймунска шарка, който се появи в измислената нация Бриния и се разпространи в световен мащаб за 18 месеца. В крайна сметка сценарият на учението разкри, че първоначалното огнище е причинено от терористична атака, използваща патоген, създаден в лаборатория с неадекватни разпоредби за биологична безопасност и биосигурност и слаб надзор. До края на упражнението измислената пандемия доведе до повече от три милиарда случая и 270 милиона смъртни случая по целия свят."

Дискусията между участниците в упражненията доведе до следните ключови констатации:

• Слабо глобално откриване, оценка и предупреждение за рискове от пандемия
  • Пропуски в подготовката на национално ниво.
  • Пропуски в управлението на биологичните изследвания
  • Недостатъчно финансиране на международната готовност за пандемии.
За да се справят с тези констатации, авторите разработиха следните 5 препоръки.

1. Подкрепете международните системи за оценка на риска от пандемия, предупреждение и разследване на произхода на огнището
  2. Разработване и въвеждане на задействания на национално ниво за ранен, проактивен отговор на пандемията
  3. Създаване на международна организация, посветена на намаляването на възникващите биологични рискове, свързани с бързия технологичен напредък
  4. Разработете каталитичен глобален фонд за здравна сигурност за ускоряване на изграждането на капацитет за готовност за пандемия в страните по света
  5. Създаване на стабилен международен процес за справяне с предизвикателството на устойчивостта на веригата за доставки
Това, което е особено интересно за тези препоръки, е ролята, която ООН, СЗО и банките ще трябва да играят (всички са споменати в доклада). Това изглежда като директен наклон към договора на СЗО за пандемията, който се обсъжда на Световната здравна асамблея на 22-28 май.

https://www.forbes.com/sites/brucel...ic-treaty-at-world-health-assembly-may-22-28/

Не е ли интересно и че срещата на Световния икономически форум 2022 също се провежда от 22-26 май.

По-рано споменах участниците в упражнението в настолното упражнение, но кои са те. Няма да е изненада, че обичайните бегачи и ездачи по съвпадение участваха в Събитие 201. Ето само няколко от страница 9..

Д-р Майкъл Райън, изпълнителен директор, Програма на СЗО за спешни здравни ситуации

Д-р Руксандра Драгия-Акли, глобален ръководител, Johnson & Johnson Global Public Health R&D Janssen Research & Development

Д-р Крис Елиас, президент на отдела за глобално развитие Бил и фондация Мелинда Гейтс

Сър Джеръми Фарар, директор Wellcome Trust

Най-завладяваща от всичко обаче беше предвидената дата от документа за епидемията от маймунска шарка (Страница 9). Забавно колко безпогрешно са точни с прогнозите си. Просто съвпадение разбира се.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fd72fa67f-8dbf-4b35-b38b-df5579933491_1252x1500.jpeg

Докладът говори и за бъдещи тригери. Страница 17

„В националните планове за реакция при пандемия специфични мерки за готовност ще бъдат „задействани“ въз основа на фактори, свързани с потенциалната тежест на огнището, очакваните закъснения в осведомеността за ситуацията и времето, необходимо за прилагане на мерките за реакция и виждане на резултатите“

Както беше очевидно в Covid отново, те говорят за изравняване на кривата, използване на мандат за маски и прекратяване на масовите събирания, както и мерки за здравен скрининг за пътуване (паспорти за ваксина).

„Въпреки че задействаните действия ще варират в зависимост от конкретните нужди на страната, в повечето случаи целите са едни и същи: забавяне на разпространението на болестта, за да се спечели време и изравняване на епидемиологичната крива, като същевременно се използва това време за разширяване на общественото здравеопазване и медицинските системи да бъде в крак с нарастващия брой случаи и да спасява животи. NPI като мандати за маски и прекратяване на масовите събирания се считат за критични за блокиране на вериги на предаване на болестта. Участниците като цяло не одобряваха ограничения за пътуване като затваряне на границите, но мерките за здравен скрининг при пътуване се считаха за ценни“

Ако някой смята, че тези пандемични настолни упражнения са съвпадение, той трябва да прегледа главата си. Това далеч не е приключило."
Има готовност за създаване на нобходимата организация и по-отдавна, например:
Поучително е да сравним нашата подготовка за епидемии с нашата подготовка за друг вид глобална заплаха - войната. Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) разполага с мобилно звено, което е готово за бързо разгръщане. Въпреки че системата не е съвършена, страните от НАТО участват в съвместни учения, в които изработват логистика, като например как ще бъдат осигурени гориво и храна, какъв език ще говорят и какви радиочестоти ще се използват.
..
За бъдещи епидемии трябва да е възможно да има система, в която информация за предполагаеми случаи, места, оцелели и други ключови елементи да се въвежда в цифрова база данни, която е незабавно достъпна за съответните организации и агенции.
..
Експертите също ще се нуждаят от компютърни модели, за да предскажат какво може да се случи и кои интервенции трябва да бъдат приоритетни. С достъп до сателитна фотография и данни от мобилни телефони, те биха могли да разберат движението на населението и индивидите в засегнатия регион. Но капацитетът на интернет и мобилен телефон трябва да бъде подобрен. Трябва да можем да използваме системи за мобилни телефони, за да се свързваме с обществеността и да анкетираме хората за това, което виждат и преживяват. Ключовите центрове трябва да имат високоскоростен интернет капацитет чрез сателит, а капацитетът за Wi-Fi трябва да бъде добавен в ключови области, така че цифровите инструменти да могат да помогнат при докладване на данни и координиране на персонала.

из Следващата епидемия — уроци от Ебола, Бил Гейтс 9 Април 2015

Вече има и ваксина:

Така че всичко ще е наред, така го чувствам аз.

Едра не съм, но съм спокоен, че сме в сигурни ръце и всичко ще се оправи относно това, дето казваш:

Има готовност за създаване на нобходимата организация и по-отдавна, например:
Поучително е да сравним нашата подготовка за епидемии с нашата подготовка за друг вид глобална заплаха - войната. Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) разполага с мобилно звено, което е готово за бързо разгръщане. Въпреки че системата не е съвършена, страните от НАТО участват в съвместни учения, в които изработват логистика, като например как ще бъдат осигурени гориво и храна, какъв език ще говорят и какви радиочестоти ще се използват.
..
За бъдещи епидемии трябва да е възможно да има система, в която информация за предполагаеми случаи, места, оцелели и други ключови елементи да се въвежда в цифрова база данни, която е незабавно достъпна за съответните организации и агенции.
..
Експертите също ще се нуждаят от компютърни модели, за да предскажат какво може да се случи и кои интервенции трябва да бъдат приоритетни. С достъп до сателитна фотография и данни от мобилни телефони, те биха могли да разберат движението на населението и индивидите в засегнатия регион. Но капацитетът на интернет и мобилен телефон трябва да бъде подобрен. Трябва да можем да използваме системи за мобилни телефони, за да се свързваме с обществеността и да анкетираме хората за това, което виждат и преживяват. Ключовите центрове трябва да имат високоскоростен интернет капацитет чрез сателит, а капацитетът за Wi-Fi трябва да бъде добавен в ключови области, така че цифровите инструменти да могат да помогнат при докладване на данни и координиране на персонала.

из Следващата епидемия — уроци от Ебола, Бил Гейтс 9 Април 2015

Вече има и ваксина:

Така че всичко ще е наред, така го чувствам аз.
Ако онази таблица е вярна с датите изобщо не изглежда добре. Както и ако е резистентна към ваксините и трябват нови.

Ами аз като не разбирам много и чета специалистите, примерно:
Надолу има и: Запознайте се с екипа на GERM - специалния екип за бързо реагиране на...бе там за пандемиите нещо.

Но ако този план не се приеме сега на срещата на СЗО (то от днеска почва), или Бил (като основен спонсор на СЗО-то) не успее да изпълни съвсем замислените тактики, тогава поне няма много да го оплюят незаслужено:

"Докато медийните империи на други милиардери са сравнително добре известни, степента, в която парите на Гейтс гарантират съвременния медиен пейзаж, не е така. След сортиране на над 30 000 индивидуални безвъзмездни средства, MintPress може да разкрие, че Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс (BMGF) е направила дарения на стойност над 300 милиона долара за финансиране на медийни проекти.

Получателите на тези пари включват много от най-важните американски новинарски издания, включително CNN , NBC, NPR , PBS и The Atlantic . Гейтс също така спонсорира безброй влиятелни чуждестранни организации, включително BBC , The Guardian , The Financial Times и The Daily Telegraph в Обединеното кралство; известни европейски вестници като Le Monde (Франция), Der Spiegel (Германия) и El País (Испания); както и големи глобални телевизионни оператори като Al-Jazeera..."

Ама те ще успеят да ни спасят тоя път, аз съм убеден. И с новите ваксички - супер ше стане.

• Like
Реакции: OSH
Надявам се CEPI яко да цепи, щото иначе сме загубени..

CEPI е иновативно глобално партньорство, което работи за ускоряване на разработването на ваксини срещу епидемични и пандемични заплахи.

Епидемичните заболявания засягат всички нас. Те не зачитат границите. CEPI е иновативно глобално партньорство между публични, частни, филантропски организации и организации на гражданското общество. Работим заедно, за да ускорим разработването на ваксини срещу нововъзникващи инфекциозни заболявания и да осигурим справедлив достъп до тези ваксини за хората по време на епидемии.

CEPI за 100 дни ги цепят ваксичките:

Какво ще стане, ако са били необходими 100 дни, за да се направи безопасна и ефективна ваксина срещу всеки вирус?

Наскоро CEPI и правителството на Обединеното Кралство бяха домакини на глобалната среща на върха за готовност за пандемия, за да проучат как можем да отговорим на следващата "болест Х", като направим безопасни и ефективни ваксини в рамките на 100 дни.

Към 8 Март
Total pledged so far: $1.535 billion
o Downpayments in 2021: $236m
o Australia: $74m
o Austria: $5m
o Finland: $7m
o Germany: $87m
o Italy: $22m
o Indonesia: $5m
o Japan: $300m
o Mexico: $1m
o New Zealand: $7m
o Norway: $111m
o Singapore: $15m
o UK: $211m
o USA: $150m
o Bill & Melinda Gates Foundation: $154m
o Wellcome: $150m

25 Март 2022 Актуализация:
Пълен списък на вноските и ангажиментите, поети към CEPI от 2017 г.насам, можете да намерите тук. Списъкът ще се актуализира периодично, тъй като се поемат повече ангажименти и обещания.

А тва са само едни, колко още има.. Тъй че...спукана й е работата на мамунската, да дойдат повече - кучешки, рибешки! За 100 дни ше ги опапат наще.

(М/у др. почвам да пиша туй за билито и ми заби Уин-а, бамумамата...)

Последно редактирано:
Надявам се CEPI яко да цепи, щото иначе сме загубени..

CEPI е иновативно глобално партньорство, което работи за ускоряване на разработването на ваксини срещу епидемични и пандемични заплахи.

Епидемичните заболявания засягат всички нас. Те не зачитат границите. CEPI е иновативно глобално партньорство между публични, частни, филантропски организации и организации на гражданското общество. Работим заедно, за да ускорим разработването на ваксини срещу нововъзникващи инфекциозни заболявания и да осигурим справедлив достъп до тези ваксини за хората по време на епидемии.

CEPI за 100 дни ги цепят ваксичките:

Какво ще стане, ако са били необходими 100 дни, за да се направи безопасна и ефективна ваксина срещу всеки вирус?

Наскоро CEPI и правителството на Обединеното Кралство бяха домакини на глобалната среща на върха за готовност за пандемия, за да проучат как можем да отговорим на следващата "болест Х", като направим безопасни и ефективни ваксини в рамките на 100 дни.

Към 8 Март
Total pledged so far: $1.535 billion
o Downpayments in 2021: $236m
o Australia: $74m
o Austria: $5m
o Finland: $7m
o Germany: $87m
o Italy: $22m
o Indonesia: $5m
o Japan: $300m
o Mexico: $1m
o New Zealand: $7m
o Norway: $111m
o Singapore: $15m
o UK: $211m
o USA: $150m
o Bill & Melinda Gates Foundation: $154m
o Wellcome: $150m

25 Март 2022 Актуализация:
Пълен списък на вноските и ангажиментите, поети към CEPI от 2017 г.насам, можете да намерите тук. Списъкът ще се актуализира периодично, тъй като се поемат повече ангажименти и обещания.

А тва са само едни, колко още има.. Тъй че...спукана й е работата на мамунската, да дойдат повече - кучешки, рибешки! За 100 дни ше ги опапат наще.

(М/у др. почвам да пиша туй за билито и ми заби Уин-а, бамумамата...)
То, добре ги правят, но нали не искахте да слагате ваксини за Ковид. Да разбирам ли, че ще сложите от тези ?

То, добре ги правят, но нали не искахте да слагате ваксини за Ковид. Да разбирам ли, че ще сложите от тези ?
Мите, не успя ли да го опознаеш вече? Иронизира. Няма да си сложи никакъв експериментален бъркоч. Аз също. ;)

Мите, не успя ли да го опознаеш вече? Иронизира. Няма да си сложи никакъв експериментален бъркоч. Аз също. ;)
Не е верно, защо лъжеш! Даже стихче измислих:
2666.png
2666.png
2666.png

За да съм здрав
за да съм хепи
да няма шарки маймунЯци
навивам аз ръкав
за CEPI да ми го нацепи!
(И стискам палци...)
2666.png
2666.png
2666.png

Аз ще си сложа! Защото не ми се живее.

Има си сайтове, не ми трябва тв, нямам време за нея. А и имам глава на раменете и знам и сам какво е добре да направя. И го направих точно навреме.
Да, не беше редно 37 000 българи да умират, права си. Ама...така е, като сме дървени глави.
Пичове, дискусията вече няма смисъл, наистина. Ясно е, че едните не могат да убедят другите в нищо. Леле, представям си ако някой от вас ми беше съдружник...ужас...
Проблемът е че ПРИНУЖДАВАХА хора да се "ваксат". Работодателите ги поставяха пред дилема или инжекцията или безработен. Много народ убиха с тия ваксини, не всеки имаше избора да откаже. Десетки хиляди убиха, по официални статистики. Почти милион осакатиха, това по техните си статистики, най-официалните възможни.

Проблемът е че ПРИНУЖДАВАХА хора да се "ваксат". Работодателите ги поставяха пред дилема или инжекцията или безработен. Много народ убиха с тия ваксини, не всеки имаше избора да откаже. Десетки хиляди убиха, по официални статистики. Почти милион осакатиха, това по техните си статистики, най-официалните възможни.
Ок, това е твоята теза. Сега вече никой не принуждава никого. Живей си живота и бъди здрав.

Що е маймунска ? Някой е изял тоя път маймуна ли
Е сега не са експериментални. Сега са от старите за едра шарка. Така че, който иска преди да са донесли новата партида ..

Последно редактирано:

Горе