По конституция имаш право на свободно придвижване в мола? Ти си вярно специален случай.
Ти и в нас сигурно ще кажеш, че имаш правата да дойдеш и да ме набиеш по конституция, щом пише, че имаш право на свободно придвижване?
Давай пак чети, щото явно трябва 2 -3 пъти и бавничко, за да стигне до мозъка.
(1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.
Да беше чел наистина конституцията, щеше да знаеш, че има и един друг член 17
(3) Частната собственост е неприкосновена.
А пък този 45 мисля, че беше, за придвижването по територията на страната не е двусмислен, и се тълкува точно така, както се и чете.
Вече ако този, който чете, не знае, че моловете са частна собственост - е друга бира.
Не можа да се изпикаеш в Мола а? Верно са за затвор - я провери , сигурен ли си, че няма някой член, който ти дава право да пикаеш по частните домове и където намериш за добре, ако си на зор? Кой знае... - като те слушам как се обясняваш нищо чудно:
- да ми дойдеш на вратата и да искаш да ходиш до тоалетна
- да ти тегля една и да захлопя вратата
- да ми се явиш след 2 седмици с адвокат и да ме съдиш за геноцид, че не си се изпикал в моята тоалетна, и съм ти ограничил свободата на пикаене.