От: Въпрос относно ЗДП и мигащите светлини.
И к'во като си сменил 3 коли. Аз пък съм сменил 2. И в сравнение с пикливото 206, пробвай за първа кола в София да караш мондео от онези най-дългите комбита, дето ги водят лимозина
Въпроса за шофьора е чисто и просто колко км е карал, защото карането не е нещо, с което се раждаш или за което да имаш талант. Карането и чиста проба опит. И аз ти го казах, докато не минеш 1 млн. км, не ми се прави на шофьор. А ти каквото и да си карал, колкото и коли да си сменил, 8000 км са толкова малко, че не можеш да си представиш. И да, може да не съм опитен шофьор защото карам отскоро, но тези 8000 км ги въртя за месец и половина, а не като теб за 3 години. А тъй като карам абсолютно всеки ден без прекъсване, съм карал по лед, сняг, в мъгла, в дъждове и т.н. докато за теб съм сигурен, че в такова време колата си я зазимил и не смееш да я пипнеш. Или обратното - правиш се на гъзар, като опъваш ръчната и чакаш някой да те наджаса както беше станало с колелото, но този пък малко по-сериозно, за да ти дойде акъла.
И за светлините, за които беше темата - ТЕ ПРЕЧАТ, ЗАСЛЕПЯВАТ, ДРАЗНЯТ И НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ОТ ТЯХ - нито ти вдигат конете, нито кубатурата на двигателя. Така че има защо да са ги забранили. Светлини се слагат само на специалните автомобили, за да ти кажат "Направи път, ние бързаме, за да помогнем на някого.", а не за да кажат "Бегите, че съм сливенски сутеньор."