От: ГДБОП удари незаконна онлайн библиотека-chitanka.info
А добро утро, ще дойдете при мен
Аз още в началото на това активно мероприятие ви казах че то не е провокирано от авторите а от РЕКЕТЬОРИТЕ наречени издатели и разпространители които са заробили авторите с колониални договори и сега реват защото ще им секнат кинтите.
Браво на авторите, издателите да духат супата
Здравейте,
Аз съм сериозна читателка на читанката. Може би някои вече знаят, че не виждам, и това доста време беше единствената възможност свободно да си изтегля книги в електронен вариант. В неделя говорихме с Борислав Манолов в една конференция. Доколкото знам, произведенията на авторите, които са имали претенции, са били свалени от библиотеката. По-големият проблем е с издателите. Дори има автори, които тайно са дали произведенията си, защото са си продали авторските права за определен срок. Всъщност тази акция е организирана от издателите, както беше и преди няколко години с моя колега Виктор Любенов от bezmonitor.com. В средите на невиждащите много се коментира проблемът за авторските права и библиотеките. Сега въпросът е, че електронната библиотека не била като другите, но в момента още не е измислен закон, който да я ограничава по някакъв начин. Не стига, че никой въобще не чете книги, ами им пречат и останалите малко читатели, които по правило нямат пари да си ги купят.
А добро утро, ще дойдете при мен
Аз още в началото на това активно мероприятие ви казах че то не е провокирано от авторите а от РЕКЕТЬОРИТЕ наречени издатели и разпространители които са заробили авторите с колониални договори и сега реват защото ще им секнат кинтите.
Браво на авторите, издателите да духат супата