redrum
Well-Known Member
От: От: Гей парада в София
Е, не сме ли свидетели на всичко това днес?
Виждаш ли принципната разлика между това мен да ме кефи да се бия и да те убеждавам, че това е правилно и да искам децата ти да се бият всеки ден в училище? Аз на никой не натрапвам желанията си, нито искам някой да бъде учен, че е хубаво хората да се бият. Това е основният принцип на свободата - не нарушавай чуждата такава в името на своята собствена. Единствените хора, на които мога да влияя, са хората от моето семейство. И общо взето не ми пука за останалите, нито ми пука, ако някой като теб ме смята за примитивен за това, че примерно не отричам насилието, като част от живота и се подготвям до някаква степен да реагирам в такива ситуации. А хората които подкрепяш искат точно това - те да ми кажат на мен какво е правилно. Те да учат моите деца какво е правилно. Просто защото са комуноиди и последователи на идеологията на Новата Левица на Маркузе.И това е вид отклонение от нормата, което не ми пречи.
Ако някой те пребива против волята ти ще ми пречи и ще реагирам някак (както мога), но щом ти е кеф - коя съм аз, че да те лишавам от удоволствие?
Виждаш ли огромната разлика в мисленето ни?
Принципната позиция трябва да има тежест, за да се наричаш принципен. Когато просто мразиш и искаш да моделираш света и хората според своите виждания си е мрънкачество и деспотизъм. Нещо, като глезените деца - ''не искам Гошко да си играе в пясъкааааа''.... Виждал ли си такива деца? Много са досадни, нали? Нам мен ми е идвало да пребия някое такова.
В реч пред студенти - активисти философът на новата левица, марксистът-ревизионист Х. Маркузе (1898-1979) казва:
Имам една лоша и една добра новина.
Лошата новина е, че учението на Маркс за класовата борба на работниците срешу експлоататорите се провали. Пролетариатът не оправда очакванията, поддаде се на задоволените материални потребности, които му предложи буржоазията и се претопи в днешното едноизмерно общество.
Добрата новина е, че буржоазията все още може да бъде победена. Маркс сбърка, че пролетариатът е автентичната революционна класа. Истинската революционна сила на днешния ден са различните малцинства, "гетата", които живеят вън от общия ред. Цялата патология трябва да бъде утвърдена за норма, а цялата норма – за патология. Сливането на политическия и сексуално-моралния бунт е ключово за ефективната опозиция. Тогава най-после ще рухне буржоазното общество.
Е, не сме ли свидетели на всичко това днес?