@gioiello, абе и ти къде влезе неподготвен. Говорим за брандинг, ало, магазинера....???
DIr.bg, Dnes.bg, ей такива, като не казвам, че са най-добрите, но определено не са некви умрели блогчета от трета глуха, които си слагат такива банери за по 6 ст. И само за протокола, защото май много маркетинг разбирачи станаха, кампаниите се пускат на регулярна база или на определен период. Не се въртиш там нон стоп. Това да не ти е като нагона....нон стоп удървен.
Има нов продукт / услуга, прави се кампания, разпределя се бюджета и се пуска. Такива глупости от рода на 6 ст. на 1000 импресии, пък не знам си колко клика....май нещо сте объркали темата, пак повтарям говорим за реклама - брандинг, популяризиране на даден продукт / ивент / сървис, , не толкова за кликове,
Ако ви трябват цъкалки, ще ви уредим, седят и чакат в букстото....трябват ви реална аудитория, пред която да наложите нещо, а не от 100 идиота, да кликнат 10+ и разбираш ли каква далавера. А колко ще купят? Ако искате трафик на клик - мрежите. А конверсия - търсачките, защото там е заявка, демек човека има нужда, той търси. Разганичавайте ги малко нещата. През целия си живот не съм купувал от банер от сайт. Никога.
Но виж, ако е банер на сайт като еБей, Амазон и подобни - ще кликна и вероятно ще купя. Да обеснявам ли защо. Айде, ще го направя....защото преди време (а и сега сигурно) набиват в популяризация на бранда, под една или друга форма. И знам какво има като кликна, защото познавам бранда. Свързвам го с нещо, с което тродно ще свържа сайт, който цял живот е разчитал на кликове.
Тези мишкарски истории 6 ст. на 1000 импресии за големи и авторитетни сайтове, на някой идниец или такъв дето си купува трафик от сърфовете.