От: Гръцко гладно нема
...само за две години - 2014-а и 2015-а г., правителствата ще натоварят българските данъкоплатци с плащането на общо 17 млрд. лева нови борчове. Именно заради тази лоша тенденция през идните години само лихвите по обслужването на държавните заеми, без да броим погасителните вноски, ще надхвърлят колосалната сума от 1 млрд. лева. ..
Интересно все някой на някого дължи пари. Казваш гърците харчили сега ще плащат. Само, че някой не са харчили и не искат да плащат. Както аз не искам да плащам тези 18 млрд дори и 10 лв тях и всячески се стремя да го избягвам.
Вероятно за вас не е проблем да плащате нечии масрафи за това и сте толкова демократични.
Значи нищо мега, просто отново четене на пропаганда и популизм.
За Януари 2014 имаме общ дълг от 7.6 милиарда евра, За Август 2014 имаме 9.5, а за Май 2015 12.3 милиарда евра.
Така, че от Януари 2014 до Май 2015 дълга се увеличил 4.7 милиарда евра или 9.4 милиарда лв.
От Август след любимият ти премиер дълга е 9.5 сега е 12.3 или увеличение от 2.8 или 5.6 милиарда лв.
Повече дълг за 2015 няма да се взима - така, че Круме използвай си тази глава за нещо, стига си търчал на ляво и на дясно из комунистически сайтове, а си ползвай сивото вещество, може и да отвориш сайта на Министерството на Финансите и да видиш какво има там.
А и да не забравим огромна част от дълга, е заради КТБ и буферите в банковата система. Така, че не те знам кво ревеш - всичко ще се върне. Ако ФГБВ изобщо вземи нужното си.
Рева за новите дългове са за дефицитното харчене, за сега все още сме на + така, че хептен няма причина за нов дълг.
Комунистическата ти глава не може да вдени какво е кредитна линия за 16 милиарда за 3 години и взет дълг за година при нормативен дългов таван.
А и добре, че взехме дълга в началото на годината, защото сега лихвата щеше да е много по-висока.
Чудно ми е такива като теб как ходите до кенефа и знаете как да се оправяте там, след като сивото ви вещество сте го делегирали на някой друг?