От: Гръцко гладно нема
Всеки има позиция по дадена тема в зависимост от това дали има изгода или не. В случая ЕС, принудителните заеми и рестрикции, политиката на икономии, безумните правила и закони ( последната класика е забраната на етикетите на бутлките с вода да пише, че предотвратявала дехидратация) пречат за развитието на дребния и среден бизнес в България и като цяло за развитието на държавата, естествено е да съм против.
От друга страна хората които са на хранилката от виртуални пазари, пари, лихви, проценти защитават измамническите схеми на ЕС. Както се казва всеки си гледа кокала, а за някой има и мръвка
Пролетарски щях да мисля, ако исках да споделям блага с някой, а аз такива желания нямам. Моето си мое, чуждото се старая и то да стане мое. Одобрявам решението на гърците не защото смятам за правилно да получаваш и харчиш пари и да не ги връщаш после. Одобрявам защото показаха на ЕС, че е време сериозно да преосмисли политиката си. ПОказах се единни като народ и каор пример как би трябвало да работи демокрацията. Без значение колко е правилно или грешно даденото решение.
И вместо да вземем пример от тях ( специлано за някой пояснявам: не харченето и не връщането на пари) тук в България национален празник ще има за това как са се прецакали.
За предриемачески форум изключително трудно схващат доста хора. Преди намирах полезна информация, сега влизам да се посмея докато си пия кафето и да чета как някой се е взел насериозно или иска да си мери грездея с някой друг.
За безумията и хранилката си прав.
Това, което одобряваш е правото им на референдум, което никой не оспорва?
Или одобряваш, какво - да преосмислят сериозно политиката си?
Нали това е равно директно да ги махнат - какво одобрваш след като казаха не искаме да плащаме, но искаме
НОВИ 50 МИЛИАРДА КРЕДИТ.
Осъзнаваш ли как сам се оборваш постоянно и пишеш оксиморон - искат да прецакат и да покажат на ЕС новите правила, като искат от нея нови милиарди кредити?
Това, което одобряваш е чиста проба на наглост.
А за проблемите на ЕС, те няма да се решат от наглостта на гърците.
Защо все така мешиш причинно следствията и генезисите на проблемите и оправдаваш дадено нещо с нещо, с друго и за капак като дръпнем линията само глупости излизат?
А за БГ да прав си тука още не се учим, но такава е все още масата описана чудесно в книгите на Вазов - нощем революционери в кръчмите денем по тихи от тревата така не става.
А по линия на този референдум, това беше трик за измиване на ръце и получаване на кардбланш и Ципрас много умно ги извози, но все още гърците не са наясно с това.
Виждаш ли единственото, което пишем в този форум е справедливостта - а не да минаваш метър. Теб те кефи как минавали метър и искаш все така да става и после да натякваш какво е тук - аз имам чувство за справедливост и от такива неща ми се драйфа - аз мога да спазвам всички задължения, българският народ може, а маляките не могат и това не е защото не могат, а защото не искат. И ако и сега мине кон за кокошка, може да си спокоен защото ЕЗ ще се разпадне до 1 година - или като цяло това ти е целта и затова всячески натискаш тази подкрепа?