Лустрация, наистина? Какво ще кажеш за един от кандидат депутатите на РБ за 18-ти МИР (Разград) Владимир Иванов Матеев (агент Филип). Да, той беше разкаран по-късно, но защо изобщо се е появил в листите им след като уж е толкова важна тази лустрация? Дори да не го броим този агент, РБ не са единствената партия без агенти. Ето ти
списък с листите с агенти желаещи да станат депутати преди вече миналите избори. Смятам, че списъкът с имена е автентичен, тъй като и уважавана от мен медия като Бивол пусна същия списък. Ако точно смятам (преброй партиите в статийния материал, а после списъкът с партии регистриран в ЦИК за изборите), партии партии без агенти има на брой 4-5, които се явиха на предните избори (аз гласувах за една от тези партии без агенти). И аз смятам, че приоритети трябва да са образованието, културата и съдебната система. Само дето по-назад в темата обясних достатъчно ясно колко кухи са съдебните "реформите", които искат РБ. Направо имам чувството, че не са се обръщали към юристи запознати с проблемите на съдебната ни система, а са дали тази част от програмата да им го напише някое малко дете. Колкото и да ти е странно аз намерих партия различна от РБ, която вместо да ми предлага задължително предучилищно образование, предлага "Поощряване на домашното обучение и родителските кооперативи, съчетаване на читалищна дейност и училища в малките населени места;". Вместо да ме занимава коя служба в съдебната власт от кого трябва да се назначава и, че трябвало незнайно как да се гарантира случайното разпределение на делата, ме занимават с "Прокуратурата да премине към изпълнителната власт;" (това го бях споменал в списъка ми с идеи относно съдебната система по-назад в темата). Аз не приемам за нормално да гласувам за каквото и да е зло без значение дали е по-малко или по-голямо. Аз търся нещо добро, за което да гласувам и колкото и да им е странно на търтеите стоящи на по чаша ракия пред телевизора, намират се такива партии.
Към redrum:
Мисля, че прекалено много се концентрираш в роднинските връзки. Много по-срамна е неговата/нейната лична политическа история от тази на предците му/ѝ.