Добре, какво ще правиш на 50 години с 300 000лв / 1 000 000? Мислиш че ще имаш енергията и желанието да ги харчиш, след като цял живот си ги трупал?
Сградата щяла да се събори. Животът на една сграда е 100 години. Т.е за вас е достатъчно. Ами това, че всяка година трябва да се местиш и че си на 30 дни предизвестие не го отчиташ. Ама имота не бил вечен. Ако си купиш терен и построиш къща, къщата и да падне ще си построиш нова, ззащото имота си е твой. Сега ще кажеш, че например ако има форсмажорни обстоятелства - имота го губиш. Ами то и изкараните пари едва ли ги държиш в касата вкъщи. И ако трябва да бягаш банката/трезора може и да не стигнеш до тях.
И за не съм този болен тип предприемач който е готов да вкара всичко в някаква кауза, да живея по дупки и да се разправям с мутри или бабки - хазяи и т.н за да имам някакви пари в бъдещето. Ами добре бе ако инвестицията се окаже погрешна и згубя всичко, как ще си платя наема. За мен инвестиции се правят с пари които няма да попречат на добрия ми живот т.е получил съм някакви пари в повече - инвестирам, натрупал съм определени спестявания и реша че са много и лихвите в банките са ниски - инвестирам. Не бих инвестирал всичко преди да имам всичко което ми трябва за един средно хубав живот.
Все пак сме различни хора и имаме различни виждания, но живота не бива да се живее само на теория.
Амортизацията на жилището все още не я разбирам. Защо слагаш 10 процента от цената му като такава. Какво се променя с времето по жилището. Ама не искам да слушам за дребни ремонти, които и в квартирата трябва да поема. Че даже и повече ще ми излязат, защото едва ли всичко е перфектно в момента в който се нанеса. Или просто не е стегнато за да дойде следващия наемател, а той да се оправя.
Sent from my GT-S7562 using Tapatalk