kamentk
Well-Known Member
Всъщност гледам, че сигнали не липсват: Това е само от последните минути:
Хайде сега да поспрем малко с глупостите и всички дружно да поискаме оставката на така наречения професор Мишо Константинов
Добре Биаро, каква е целта на блокадите?
Ок, форма на протест.
На мен лично не ми пречат понеже не пътувам през центъра, за София говоря конкретно, но има хора на които пречат и това нещо ако продължи достатъчно дълго и след летните отпуски ще предизвика безредици със сигурност.
Това ли е целта: безредици, побойща, ексцесии, това ли е начин да ви чуят, а тези които не са съгласни с вас те какво нямат право на мнение ли, нямат право на позиция, нямат право на живот, това ли са демократите които ще дойдат на власт, това ли са борците с корупцията и мутрите?
Само не ми го сравнявайте с блокадите за карантина.
Нали вие се борите за това да няма повече в управлението хора като тях, как ще го постигнете с техните методи ли?
Така, че аз съм съгласен със Тест, че това си е терор над хората които не са на вашето мнение, наречете ги овчедушни каквито искате, но не отричайте, че имат право на мнение, защото по този начин ще сте същите, като тези които се опитвате да свалите.
Следва Малко творчество
Една жена ще изреве в тъмнината - ревльовци и ще разпъне кротко палатката си на селския мост в подкрепа на стачкуващите....след 5 часа в очакване да мине някой, ожадняла и изгоряла от палещото слънце пак така кротко ще я сгъне и ще се прибере в къщата на баба си за да може утре да стане рано и пак да я разпъне....
Ееех да беше минал някой поне да ме опъне си мислеше тя докато заспиваше върху рогозката на стария креват с пружина увиснала до земята, на който е имало не една или две буйни вечери на предците и който е и причина тя да я има на този свят...
- Те дали са имали време за протести? - помисли си тя пръдна два пъти и заспа
Увлякох се, но все пак е късно трябва да изръся някаква простотия
Много ти бега логиката напоследък.Конституцията на България гарантира свободно придвижване, а не заобикаляне.
Свободата да заобикаляш е като свободата на французите да ядат пасти, щом нямат хляб, дадена им от Мария-Антоанета в края на XVIII век.
Откога нареждам че това са твърде импотентни форми на протест.На мен лично не ми пречат понеже не пътувам през центъра, за София говоря конкретно, но има хора на които пречат и това нещо ако продължи достатъчно дълго и след летните отпуски ще предизвика безредици със сигурност.
Това ли е целта: безредици, побойща, ексцесии, това ли е начин да ви чуят, а тези които не са съгласни с вас те какво нямат право на мнение ли, нямат право на позиция, нямат право на живот, това ли са демократите които ще дойдат на власт, това ли са борците с корупцията и мутрите?
Да, като има задръстване в час пик е същото като да сложи някой палатки и да блокира нарочно за един месец най-натоварените кръстовища. Точно на мене ми куца логиката, определено е така.То и на пътя като си в задръстване, всички пред тебе ти нарушават правата - направо им вземи данните и ги осъди.
Куотни си пастите, ако искаш да ти коментираме логиката.Да, като има задръстване в час пик е същото като да сложи някой палатки и да блокира нарочно за един месец най-натоварените кръстовища. Точно на мене ми куца логиката, определено е така.
Е, то на този принцип всеки ремонт на улица според твоето определение си е очевиден терор, защото е точно такова: "отнемането на дадена важна свобода със сила". Терминът "законен протест" ми звучи като дървено желязо. А словосъчетанието "не трябва да се протестира ефективно" ми звучи на тоталитаризъм.Терор е отнемането на дадена важна свобода със сила. Да го наречеш законен протест е като да повярваш на американците, че хвърлят бомби по целия свят, за да гарантират мира.
Ще г и раздигат и другите скоро. Те палаткаджиите ще им свършят отпуските, ще трябва да се върнат в университета, а и учебната година ще започне и тряфика ще се засили и ще настане гпажданска война, ако не бъде вдигнат катуна.
О не, ефекта ще е точно обратния. Септември почва екшъна. То е чудо, че август месец се подържа огъня. Много хора са демотивирани, че трябва да хвърлят яйца и домати по празен парламент и празен министерски съвет. Като почне политическия сезон, започва и готиното. Цар плъх и мишлетата не могат да се крият до март, все ще се срещнат с народната любов, която в голямата си част е по почивки в момента.
Уж нямали пари, уж хотелите по морето се оплакват че няма туристи, а сега хората били по почивки. Според мен хората тази година доста по-малко хора са по почивки.
Като почнат дъждовете ще трябва да се вдигне надника на протестиращите, няма да им е толкова лесно вече. То тези които ги финансират имат достатъчно да плащат, ама дали няма да им писне, ще видим. Важното е да вдигнат блокадите, за да продължи нормалния живот.
Хвърлянето на яйца и домати пък е ... Да вземат да ги дарят на някой гладен, а не да ги прахосват по този начин. Нали уж се оплакват, че били бедни, но да пилеят храната - няма проблеми.
Именно. Не го ли написах достатъчно описателно?Ноке казваш това е педерастка форма на протест трее да почнат да изнасилват минувачи, трошат, палят, на запад го правили.
Павета, молотовки, коли-бомби, каквото е нужно.Ако питаш мен, по-добре павета, отколкото яйца и домати....
Това са празни твърдения, неотговарящи на истината. Стига с тия смрадливи партенки. Само прост гербераст би се вързал на подобно внушение. Видяхме кои са платените. Биячите от софия тех парк си признаха, че им е платено.Трето техните протести са спонтанно организирани в мрежата примерно, а не финансирани от вън, това с финансирането няма как да се случи при тях понеже са прекалено горди.