zoomaniak, съгласен съм с последното ти мнение. Обаче постоянните ти клиенти знаят, че ако продукта им трябва на 10-ти ще си го поръчат на 6-ти (примерно). И в тази система всичко е ОК. Обаче не всички работят с постоянни клиенти. Понякога просто продукта не го позволява. И като разчиташ на нови клиенти, а те искат утре. Пращаш им го за утре.
Срока на доставка и цената и са не просто фактори, а едни от основните фактори. Все повече клиенти търсят ниска цена на доставката или по-възможност безплатна. А за срока да не говорим, че е бил за вчера.
А за чакането чужбина както каза колегата по-евтино няма да намерят. То ако става дума там плащат и предварително, но тук няма шанс за това. Правил съм експеримент: Плащане по банков път + безплатна доставка. За 14 дни имаше 0 поръчки. При наложен платеж тогава средната цена на доставката ми беше 4.00-4.50 лв
А допускал ли си, че точно защото разсъждаваш така и защото натоварваш схемата с пращане по поща на инструкции и още чакане, то именно за това 90% от подобни поръчки ти ги отказват?!
Питам, тъй като при мен средната, да не кажа долна граница е със сходни стойности на поръчка и съм сигурен, че ако и аз действам като теб ще имам същите резултати. И отново повтарям, че е подразбиращо се колко зависи от нишата, но въпреки това...
Ние търсим определен тип хора с които да работи. 3-10% е провал - 90% имам успеваемост. Имаме клиенти с над 300 поръчки вече. Лесно било така казват те...
Ти в България ли живееш?Платформата им е интересна и ако набере скорост може да се използва за благотворотелни каузи.
Например регистрират се 100 куриера с банковата сметка на SOS детски селища и когато имат възможност носят пратка, а парите отиват при децата.
В България имаме добре развиващо се доброволчество. Виж timeheroes.org например.Ти в България ли живееш?
В България имаме добре развиващо се доброволчество.
Парите не движат света, света се движи от чувствата, защото чувствата движат хората.
Чувството да помогнеш на човек/животно в нужда е по-ценно от парите. Бедните хора са по-склонни да помогат, защото лесно се поставят на мястото на нуждаещия се. Точно богатите по рядко подават ръка и е хубаво че все пак има хора и сред тях.
Е щом е от врата на врата става дилър - куриер - наркоман... Няма бъдеще...