Какво е Миле Китич? Освен Поп Певец.Който няма пари за Мадженто, минава на Миле Китич (казано е по-горе).
Постепенно започваш да се опитваш да изграждаш образ на широкопрофилиран специалист. Няма лошо, сподели портфолио и повече информация относно проектите с PrestaShop и Magento - front-end, back-end, performance optimization ?Престашоп е сравнително елементарна система, за почти никоя специализирана фирма или човек работещ в такава не би следвало да е проблем да ви обслужи. Търсели сте не по реда и предполагам с очакване за нереална цена на обслужването. С една дума проблемът не е в липсата на 'можещи'.
Хаха да! Готин виц с тая разлика, че в наши дни Бентлитата ги има повече от трабантите и буквално! Та в момента трабантите не ги карат много много, а както е лафа "немското си е немско" .Взето от нета, ама златно и точно на място.
Бентли чака на сфетофара. До него спира трабант.
Шофьорът на трабанта отваря прозореца и пита:
- Как е колега? Доволен ли си от колата?
- Да, добра е – казва този с Бентлито.
Ама сериозно ли? Не се ли разваля често?
-Не, всичко е наред, нямам проблеми.
- Аха… Абе, щото гледам – не ги карат много, много…та си рекох, да не е нещо да дава много дефекти.
Та и тая тема на там отива.
Хаха да! Готин виц с тая разлика, че в наши дни Бентлитата ги има повече от Трабантите буквално! Та в момента трабантите не ги карат много много, а както е лафа "немското си е немско" .Взето от нета, ама златно и точно на място.
Бентли чака на сфетофара. До него спира трабант.
Шофьорът на трабанта отваря прозореца и пита:
- Как е колега? Доволен ли си от колата?
- Да, добра е – казва този с Бентлито.
Ама сериозно ли? Не се ли разваля често?
-Не, всичко е наред, нямам проблеми.
- Аха… Абе, щото гледам – не ги карат много, много…та си рекох, да не е нещо да дава много дефекти.
Та и тая тема на там отива.
Ма то е така и с Магнето и другите скъпи и хубави платформи, а да не говорим за къстим, там единствения който ще ти я подържа е тоя който е правил сайта и никой друг след него, защото никой не се нагърбва да чете и рови в кашата на другиятвърде малко хора в България, които да работят с нея.
Ма то е така и с Магнето и другите скъпи и хубави платформи, а да не говорим за къстим, там единствения който ще ти я подържа е тоя който е правил сайта и никой друг след него, защото никой не се нагърбва да чете и рови в кашата на другия
..А знаете ли кое е по-ироничното, кеото забелязвам напоследък ?!?!?! Гледам тенденция да се правят къстъм сайтове ( свръх орязани от към функции, веднага и пресен пример мога да дам с такъв на който правих СЕО скоро и трябваше аз да уча дев-а какво трябва да има задължително във всеки един сайт за да работи добре не само като сайт, но и онлайн ( демек търсачките и т.н. ). Дал е около 3 000 лв. за сайта, останалото си рпавете сметка... И НЕ, НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ.... а Магнето ?!?!?! Нямам идея защо не е предпочетен. И масово тези сайтове са поръчвани на прохождащи дев, а често и студенти. И после познайте как се поддържа, особено ако студента / дев-а каже - "Ми брато, аз вече бачкам за фирма и няам времИ" . Или случайно ( или не ) си смени / загуби телефона и му спрътсоциалките и т.н. Някой ще се хване ли после да му работи по проекта ?! Ами надали естествено
Хубаво е да вметна че има и известни и уж доказани студия също неведнъж са оаквали положението от към изработката си.доказани студия
И така предприемача се отказва от специалистите и минава на мантрата "евтино", което води до Wordpress, Opencart и OUROBORO...кръгът се затваря.Хубаво е да вметна че има и известни и уж доказани студия също неведнъж са оаквали положението от към изработката си.
Проблема в Бг-то е дебел, не само в тези сектори ми цялостно, за това и системата и управлението и народа са ни ...... въ ЗъГъИ така предприемача се отказва от специалистите и минава на мантрата "евтино", което води до Wordpress, Opencart и OUROBORO...кръгът се затваря.
Абсолютно съгласен. Пример Google, стартирали от гараж през 98-ма. Тогава лидера беше Yahhoo. Google обаче налива, налива, предлага предимно безплатни (уж) неща и към момента не само са лидери, но и сме донякъде "зависими" от тях. Затова и вече могат да диктуват правилата и то в големи граници и мащаби. Ето това е предприемаческо мислене в дългосрочен план, а не както казваш в БГ - събрал пари за кола ама решил да почне онлайн бизнес и до края на сезона по негови сметки вече трябва да почива на Малдивите.Проблема в Бг-то е дебел, не само в тези сектори ми цялостно, за това и системата и управлението и народа са ни ...... въ ЗъГъ
Така предприемача, само като чуе цифрата и се е отказал. Истинския предприемач обикновено не го плаши цифрата, плаши го да не ппадне на някой дето ще вземе цифрата и няма да направи нищо, като същия такъв предприемач е такава рядкост че... ум да се зайде I stawa 50/50, 50 % ще попаднат точно на такива дето ще взимат и няма да правят, другите 50 ще попаднат на читави хора дето да свършат работата ( пак казвам това е във всеки сектор и всичко изобщо ).
Точно. Да не говорим колко често ми се е случвало да говоря с клиент и да ми каже - "а бе леки козметични корекции трябват по сайта. Иначе е 6. Сина на приятеля на чинката на 2я брачед го направи. Програмистче...за 500лв го направи (сиреч не искай повече от 1/5 за корекциите), но сега замина да учи/смени си телефона/работи в Германия в И.Т. фирма (чисти клавиатурите на работещите) и затова търся човек.Евтиното, или по-скоро изгодното не винаги е калпаво решение. Аз само вметна, че в професионални ръце и правилно зададени технически параметри може да се направят и добри бюджетни магазини. Но е от много голямо значение на какви хора ще попаднете и кой ще ви го изготви. Често ниските дени заблуждават клиентите или по-скоро ги примамват, като те грам не си правят и труда да получат няколко оферти или да проучат как вървят цените. Не знам защо си го позволяват. Ако трябва да избират автомобил (пак бюджетен), много бързо ще се ориентират кои са ниски цени, кои са средни и кои са високи за дадена марка и модел кола. Ще знаят и за кои пари и какво ще получат.
Случаят с онлайн магазините е същия, дори малко по-лесно може да се ориентираш, защото нямаш кой знае колко опции, ако си ограничен в парите. Като при колите реално, но там са десетки марки и стотици модели.
Тук дори се избира между фрилансър, студио, и голяма дев екип, който да те аутсорсва. Избора голям. В интерес на истината като навсякъде забелязвам, че цените са се покачили, вече трудно гледам предложения от рода на сайт за 600-800 лв., дори говорим за WP, Drupal, Joomla. За жалост всичко води към едно - намирането на професионалист и правилното задание, базирано изцяло на вече ясните нужди на бизнеса.
Това със работата и ИТ фирмата, учи колко пъти съм го чувал, миналата седмица над 20 пъти.Точно. Да не говорим колко често ми се е случвало да говоря с клиент и да ми каже - "а бе леки козметични корекции трябват по сайта. Иначе е 6. Сина на приятеля на чинката на 2я брачед го направи. Програмистче...за 500лв го направи (сиреч не искай повече от 1/5 за корекциите), но сега замина да учи/смени си телефона/работи в Германия в И.Т. фирма (чисти клавиатурите на работещите) и затова търся човек.
Евтиното, или по-скоро изгодното не винаги е калпаво решение. Аз само вметна, че в професионални ръце и правилно зададени технически параметри може да се направят и добри бюджетни магазини. Но е от много голямо значение на какви хора ще попаднете и кой ще ви го изготви. Често ниските дени заблуждават клиентите или по-скоро ги примамват, като те грам не си правят и труда да получат няколко оферти или да проучат как вървят цените. Не знам защо си го позволяват. Ако трябва да избират автомобил (пак бюджетен), много бързо ще се ориентират кои са ниски цени, кои са средни и кои са високи за дадена марка и модел кола. Ще знаят и за кои пари и какво ще получат.
Случаят с онлайн магазините е същия, дори малко по-лесно може да се ориентираш, защото нямаш кой знае колко опции, ако си ограничен в парите. Като при колите реално, но там са десетки марки и стотици модели.
Тук дори се избира между фрилансър, студио, и голяма дев екип, който да те аутсорсва. Избора голям. В интерес на истината като навсякъде забелязвам, че цените са се покачили, вече трудно гледам предложения от рода на сайт за 600-800 лв., дори говорим за WP, Drupal, Joomla. За жалост всичко води към едно - намирането на професионалист и правилното задание, базирано изцяло на вече ясните нужди на бизнеса.
Всъщност още по-назад във времето. Когато Google се появи лидер бяха други - Altavista (ех, който не се е ровил в тази търсачка не знае какво е UX) и Lycos, която не харесвах кой знае колко. И да, Yahoo беше от лидерите.Абсолютно съгласен. Пример Google, стартирали от гараж през 98-ма. Тогава лидера беше Yahhoo. Google обаче налива, налива, предлага предимно безплатни (уж) неща и към момента не само са лидери, но и сме донякъде "зависими" от тях. Затова и вече могат да диктуват правилата и то в големи граници и мащаби. Ето това е предприемаческо мислене в дългосрочен план, а не както казваш в БГ - събрал пари за кола ама решил да почне онлайн бизнес и до края на сезона по негови сметки вече трябва да почива на Малдивите.