От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?
Най-гадното е че някои взимат нещата в свои ръце по следният начин - хвърлят отрова. Наскоро в нашият квартал над 5 домашни кучета бяха отровени. А бездомни - 0. Защото те избягват отровата. Сериозно ви казвам.
Аз имам куче и направо се побърквам и то да не си иде така. Ей го на снимката. Като част от семейството е. Преди се смеех на такива приказки. Но - като се привърже човек - разбира.
Една от любимите ми породи ти е кучето на снимката.
Аз също съм против саморазправата и избиването, или извършването на всякакви садистични действия, защото това ще провокира хора които си нямат понятие, но те ще отидат точно да си направят кефа, а не толкова да помогнат с проблема за кучетата, а по скоро да гледат как умира в страшни мъки едно безащитно животно! Чувал съм че ги палели живи, рязане на крайници и други извращения. Честно казано ако аз видя някой такъв - със сигурност ще го накарам да усети и той същото да види какво е!
Имах 15 години куче, порода коли, рижаво на цвят! Преди 3 години си умря от старост, така и не можах да я пусна на разплод та да ми остави потомство. Опитвах с различни мъжкари, ама тя така и не си хареса нито един
. За тези 15 години няколко пъти и спасявах живота, понеже веднъж беше отровена с нещо, някой идиот беше хвърлел нещо където си пускахме кучетата, и извади късмет че не го намерихме, а последния път когато я спасих, имаше възпаление на матката, и се наложи спешна операция в Стара Загора и извадиха матката, иначе нямаше да живее. Прав си - точно като част от семейството става. Хора които не са имали домашни животни не могат да ни разберат, защото не знаят какво е. Мислех друга кучка да взема пак коли, но се отказах защото няма да е същата
После мислех едно хъски, един ми предлагаше но нямаше женски кучки, а аз си исках женска, защото останах с впечатление че женската повече става за пазач, женските са по агресивни и нападателни, както и по игриви, поне така беше с моята кучка, и още 5-ма кучкари също имаха женски и техните не си поплюваха много. Ние бяхме цяла бригада кучкари, като повечето имаха мъжкари, но като че ли нашите женски кучки бяха по агресивни. Но се отказах защото знам че пак ще дойде този момент и следващото куче да си отиде, и този път доста ще ми се отрази. Иначе я гледах в апартамента, никога не съм я затварял на терасата, тя си беше глезла, спеше по дивани, ходеше във всяка стая, даже скачаше да си отваря вратите - скача и с предните лапи блъска дръжката на вратата и си влиза
Налагаше ми се зимата да заключвам моята стая вечер, защото рано сутринта тя имаше навик да си отваря и да влиза, и нали остава вратата отворена и стаята ми се изстудява
Иначе тя си имаше навик като стане 23:00 h да си излезе от стаята и си отиваше в коридора да спи до външната врата.
И на плажа съм я карал, в морето се е къпала... абе емоции
Сори че се унесох, но тези които имат кучета или са имали, сигурен съм че ще ме разберат.