От: От: За и Против Хелуин
Във повечето празници е заложено купуването на някакви стоки.
Твърдо против тоя измислен "празник", който се свежда до покупко-продажбите на тъпи костюми и дрънкулки. Обаче, не виждам как можем да му се противопоставим. Глобализмът лека полека заличава всякаква национална култура и единственият начин да изолираме децата е като ги запишем в някакви специални училища, например религиозни. Това обаче не е привлекателно за повечето от нас, тъй като самите ние не сме дълбоко религиозни.
Но това не е само този празник. Понеже скоро ми се случи подобен сблъсък, да го споделя. На едното чаве му падна зъб и се почна "феята на зъбките", ала бала. Това чудесно, обаче баща ми се опъна и взе да мърмори що не сме го учили на българския вариант, който бил някакъв гарван, който взимал зъбчето, за да го смени с желязно - "На ти гарване млечен зъб, дай ми железен". Всичко чудесно, обаче аз за първи път чувах за тоя гарван, а пък всички говорят за феята на зъбките и пишлеметата си чакат паричките под възглавницата за всеки зъб. В тоя случай аз обясних да пишлемето, че феята се превръща в гарван
И така, някои неща ще ни вгорчават живота. Това е положението. Хората не държат на културата си, и това не е от днес, а още от поколението на дядовците ни.
Във повечето празници е заложено купуването на някакви стоки.