Гледайки изискванята им за нови шофиори, защо ли си мисля, че колите им (а и шофиорите) ще са доста по-добре от гадните, мазни бакшиши...
Алтернативи на тахитата има по цял свят и функционират доста добре. Превузодството в цената и по-бързя сервице карат доста хора да изберат точно тази услуга.
Виждам доста рискове пред самата компания, които надявам се, са си ги сметнали
Да, аз се сещам
Всички таксита ще спрат да плащат лиценз и държавата ще се намеси.
Освен това не знам колко хора биха плащали такси с кредитна/дебитна карта...
за да ги ползват, трябва да имат:
- смартфон
- дебитна/кредитна карта
най-младите нямат карта, най-старите нямат смартфон
от средните махаме тези които не биха ползвали картата с тази цел и то колко останаха?
ще бъдат удобни само на хората които пътуват редовно с такси (а те не са много за дългите разстояния - защото минималната сума доколкото прочетох е три лева, т.е. трябва да минаваш поне 5 км. ... метрото става все по-голямо и разстоянията намаляват (убер ще трябва да намлят минималния пробег поне на два км.))...а тези които само от време на време пътуват, едва ли биха се регистрирали
така като помислиш, не представляват особена заплаха..но факт е, че са нелоялна конкуренция и всички биха могли да се възползват от тази вратичка
О, да! Сметнали са ги..някъде четох, че са получили стотици милиони финансиране..компанията струвала милиарди и т.н.
тъпите американци мислят, че щом в САЩ може да си плащаш за да нарушаваш законите, то навсякъде е така...
те имат пари и наливат докато измрат всички, след това като станат монополисти вече може да си правят каквото искат
Разбира се. Но е нужно алтернативата да действа законово и да плаща данъци, иначе е изнасилване на пазара, което винаги е по-зле
Ами например, UBER извършват превозваческа дейност, без нужните лицензи.
Ако има нарушения при автобуси, те не оправдават нови нарушения.
Всички говорите за данъци, конкуренции, лицензи. На мен ми е интересно повече, дали ще се чувствате сигурни с шофьорите, които ви карат? Бихте ли препоръчали на жените си, приятелките си да използват Uber , като знаем, че живеем в Бг?