Здравей Блинки и добре заварил!
абе питах там в един форум(да не го цитирам) и ми препоръчаха 2-3 фонда! Аз не искам да има ръст - искам доходност!
Имат плюса че са ликвидни и диверсифицирани(май беше терминна), ето ги и трите, които ми препоръчаха - Адванс терафонд, Фонд за НИ България и Софарма имоти.
Първия се занимавал с арендуване на земи, прибира си рентичката и ти я дава, като дивидент. Мисля че е много по добре да купя дял в него отколкото няколко декара, защото винаги може да ме преметнат или набутат с рентата или да ми дадат олио вместо пари, а там хората си гепят сухото и по закон били длъжни да го раздават. Ето миналата година при цена 2,4лв на акция дават 39стинки дивидент - доста добра доходност!
Втория - Фонд България НИ, отдава магазини и офиси под наем и после наема хоп пак като дивидент, е мисля че аз ако въртя един магазин или апартамент има по голям шанс да ме врътне наемателя или да стоя празен, а там взимам си дял от тях и после като дивидентче получавам дял от това което са взели като наеми
Третия Софарма Имоти бил на Огнян Донве и отдавал под наем Софарма бизнес център(кв. Изток София). Паричите от наеми пак като дивидент, е не е ли по-добре от това да се мъча сам? Ето миналата година цената на акция е била 2,5лв - раздават сега 22стинки дивидент, което е добра доходност без да си мърдам пръста(буквално). Няма договори, нотариуси, неплатени сметки, търсене на наематели и т.н.
Поздрави - ще се радвам да дискутираме темата.
п.с. и още нещо се сетих. с дивидента(колкото и малък да е той) мога да си купя още дялове примерно за 1 000лв, ама с наема от реалния имот дори и 3-4хил.лв да е годишно не мога да си купя нов имот. Т.е. парите могат да се реинвестират в бизнеса веднага
. Звучи ми доста апетитно за да е истина, къде е уловката?