От: От: От: Откъде е най-добре да се вземе 300 лв. кредит?
Това днес го видях във ФБ. Не съм цъкнала, но подозирам, че е същото за красивата котка Бианка.
Въпросът е, че никой не е доказал, че туморът на котката е от това, че са й давани хапчета против разгонване или че не е водила полов живот. А че, стопаните й при първоначалната поява на тумора не са я оперирали.
В следващия момент, аз не му казвам нито съветвам, да не ги кастрира въобще, но не подозирах, че са 15 котки, което си е доста разход. И продължавам да мисля, че отговорността за собственият ти живот в пъти е по-важна от това към животни, за които не можеш да се грижиш.
И като цяло, аз наистина искам да ми покажеш научно-обосновани изследвания, че след като се кастрират животните, рискът от тумор-и се намалява.
По тази логика, защо и хората не се кастрират?
Ако прайш "сенс" обясни каква е връзката, между това, да се кастрира едно животно (реално това е инквизиция макар и с упойка) и развитието и появата на тумор?
Имам много приятели с домашни некастрирани любимци, които не са починали или имали тумор. Една котка на близо 20 години скоро почина от старост. Беше мъжка, секунда не беше излизала навън и водила полов живот и нищо й нямаше, умря си от старост.
Като цяло, ми е крайно неприятно, когато с подобни неща хората спекулират в мрежата. Гадно е. Не го правете.