От: Интервю със Симеон Дянков
Манта, манта - неподготвен се изкаваш, но карай не очаквах друго да кажеш. Можеш спокойно да идеш, и си свалиш демо верися и да видиш кви са ти насрещните страни, нищо няма видиш. А ако имаш път към Варна, спокойно можем се видим и ти покажа, кое какво е, белкем се убедиш.
Видимо, не си отварял никога платформа, а и инвестиране ти е далечно, така че спирам по темата.
Супер, значи си можел да говориш. Относно касовите апарати, съм съгласен, бизнеса ще глътне вода, но така освен може се вдигнат събирания, не съм съгласен много в това малките пак ще направят нещо, ще стане нещо друго, което се цели. Идеята е че ще засекат и ще се наложи да се обметяват всички стоки, в митниците на бизнеса. Двама търговци, мои познати, точно от митниците си правят далавеите, дават рушвет и всичко е идеално, ама сега по трудно би било. Тези стоки,така не надейно се губят но както и да е.
Това, което ми стана смешно и ти писах, а от там стана дразгата е че си бизнесмен, и ако те накарат да сложиш един касов апарат, ще се изселиш от БГ, това ми стана адски смешното - бизнесмен, които трябва да даде 600 кинта, ще напусне страната. Ами, ако стане нещо и се наложи да имаш непредвидени/извънредни разходи кво правим?! Просто това което казваше, беше несъвместимо и смешно. Всяка действаща печеливша фирма има фонд непредвидими разходи и го подръжа.