От: Кажете, да дам ли гласност във социалните мрежи?
Подкрепам nandibandi на 100%. Това е може би най-смисленият коментар в темата.
Относно темата на авторката: Влизам в съчувствие, защото имам син на същата възраст и знам коло трудно, ама много трудно е да обясниш на дете в пубертета кое е добре да прави и кое не. Децата в тази възраст изграждат характери и много трудно, се съобразяват с родителските напътствия и дори в даден момент правят на инат за да се докажат. Нямам подобни проблеми с телефоните поне за сега, но детето всяка вечер се застоява все повече пред компютъра и това започва да ме притеснява. Немога да се скарам защото се учи, тренира, слуша и това не ми дава право да го лишавам.
Знам, че подобни проблеми като на авторката са неизбежни и вероятно предстоят, за това твърдо апелирам да се разгласава подобна измама, защто това е точно измама. Да сколняваш, уговаряш, подбуждаш и подвеждаш някого и то най-вече малолетен да прави парични трансфери, без значение в каква форма и да се облагодетелстваш от това си е чиста проба престъпление.
Изказваният които чета по горе на колеги от форума, които обвиняват авторката на темата, като лош родител ме изумяват, но то си е характерно за пишештите тук. Не тук в този форум в който преобладават тинейджъри самоопределящи се като предприемачи е мястото на подобна дискусия.
Моят съвет е сезирай ГДБОП-МВР . Убеден съм, че случаката с чата в скайпа ще бъде определена като кибер престъпление и Явор Колев ще се задейства.
Няма да се обзаложа, но съм сигурен и че ще издирят и вероятно посъветват този който е чатил и приканвал сина ви да изпраща смс -ите. Не казвам, че това е онази известната в тиин средите блогърка. Много вероятно е да не е тя тази в скайпа, ни не се знае. Нищо не ти пречи, дори според мен е задължително да уведомиш ГДБОП. Те си знаят какво да правят.